bőr alapozók

Ragyogó bőr az anyák mindennapjaiban: az alapozók hatékony alkalmazása

Szépség

Az édesanyai élet telve van kihívásokkal, rohanással, intézkedéssel, mindehhez pedig masszív időhiány társul. A legtöbbször valahogy úgy alakul a családi metodika, hogy az anya igényei végzik a sor legvégén, és van, amikor még a legalapvetőbbek is elmaradnak, mert a többiek ellátása fontosabb. Ám ahhoz, hogy a családban mindenki jól legyen, elengedhetetlen, hogy a motor, a szív-lélek édesanya jól érezze magát a bőrében. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat a megfelelő alapozó készítmény alkalmazása.

Mik a leggyakoribb ki- és melléfogások?

Természetesen attól még, hogy a fenti eszmefuttatás logikus, sokan tartózkodnak attól, hogy a reggeleiket plusz húsz perces szépítkezéssel kezdjék. Kinek van arra ideje, amikor a reggeli kész, a tízórai, uzsonna becsomagolásra vár, és esetleg még a munkahelyi problémák is csak tornyosulnak. Nyilvánvalóan senkinek. Viszont a jó hír az, hogy az időhiányra nem célszerű hivatkozni, mert az egész folyamat alig kér pár percet, miközben a végeredmény hosszú távon élvezhető.

A kifogások mellett a melléfogások is gyakoriak ezen a területen. Sokan úgy vélik, illetve eszerint ítélik meg az alapozók és úgy egyáltalán az alapozás világát, hogy az előkészítés, az alapozó felhelyezése, a fixálás túlságosan macerás, úgyhogy a legjobb bele sem vágni, az garantáltan nem hoz magával csalódottságot. A meglepő az, hogy ha lemérnénk, hogy mindez mennyi ideig tart, akkor pár percnél többről nem beszélhetünk, ami még ha nem is könnyen, de nagy valószínűség szerint beilleszthető a napi rutinba.

Mire célszerű odafigyelni vásárlásnál?

A bőrtípusra. Sokan hajlamosak ezt a részletet elfelejteni, pedig a jelentősége kulcsfontosságú. Száraz bőrre például semmiképpen sem jó ötlet a mattító, zsíros, olajos jellegű termék, emellett pedig a bőr színe is elsőbbséget élvez, ugyanis az alapozásnak pont, hogy nem a maszkhatás elérése a cél, hanem a kisebb-nagyobb hibák természetes kijavítása.

Mivel kezdődik minden?

Bármilyen meglepő, nem az előkészítéssel, még csak nem is az alapozással, hanem a hidratálással és a hámlasztással. Ha ezek a lépések kimaradnak, ha hiányoznak a napi arcápolási rutinból, akkor jóformán mindegy, mennyire minőségi az adott alapozó, egy ponton túl nem képes megfelelően teljesíteni. A folyadékhiány az egyik leggyakoribb probléma egyébként, amit mind belsőleg, mind külsőleg célszerű minél előbb orvosolni. Ha a szervezet feltöltődik, és ezzel együtt az elhalt hámsejtek eltávolítása is biztosított, akkor az arcbőr üdesége, frissességbe és nagyfokú befogadóképessége garantálható. Így az előkészítés, valamint a későbbi szakaszok során az ásványi anyagokban dúskáló kozmetikumok közbenjárásával még a tápanyagok hasznosulása is megtörténhet.

Manapság ugyanis már nem kifejezetten azoké a termékeké a főszerep, amik ellátják a funkciójukat, hanem azoké az alternatíváké, amik plusz pozitívummal rendelkeznek, mint például hozzáadott ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek. Így az alapozás tulajdonképpen egyet jelent az arcbőr tudatos ápolásával, ami ragyogó végeredményhez vezet még akkor is, ha az anyai teendők miatt csak kevés idő áll rendelkezésre.