sminkelés

Hogyan készítsünk természetes sminket?

Szépség

A nők jelentős része szeret sminkelni, és egyre divatosabb a hétköznapi természetes smink, amely maszkhatás nélkül láthatatlanul szépíti meg az arcot. Megfelelő sminkeszközökkel és egy kis gyakorlással finomabbá varázsolhatjuk a vonásunkat kiemelve az arcunk természetes szépségét.

A reggeli sminkelés elengedhetetlen része a nők reggeli rutinjának, hiszen egy szépen elkészített arc egész napra segít, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, javítja a hangulatunkat, és az önbizalmunkat is növeli.

Mit jelent a természetes smink?

A természetes smink célja az, hogy láthatatlanul és maszkhatás nélkül emelje ki az arc természetes szépségét. Sokféle megnevezéssel találkozhatunk a natur smink, Nude Look, no make up, vagy clean make-up kifejezés is ezt jelenti. Lényege, hogy úgy sminkeljünk, hogy ne látszódjon, a hangsúly az apró finomságokra tevődik. Keressük meg azt, ami szép az arcunkon és azt emeljük ki. Minden arcon vannak pozitív és negatív vonások, a lényeg, hogy ne harcoljunk a természetes vonások ellen, hanem megfelelő egyensúlyt alakítsunk ki, úgy hogy a végeredmény finomabbá tegye a vonásunkat, és harmonikus összkép alakuljon ki.

Milyen színek jellemzik a sminktrendet?

A természetes smink trendet pasztell színek, finom vonalak, és letisztultság jellemzi, amellyel üdébb hatás érhető el.

A természetes smink készítés lépései

Maga a natur smink 2017 környékén robbant be a köztudatba, és rohamosan terjedt a social média által, mára már egy külön sminkelési stílussá vált. A sminkelést az arctisztítási rutin előzi meg, és a no make up smink általában négy lépésből áll:

  • Alapozás
  • Korrektorozás
  • Púderezés, fixálás
  • Szemhéj, és az ajkak kiemelése

Egy szép smink készítéséhez a megfelelően ápolt, hidratált bőr elengedhetetlen, és a sminkelés előtt gondoskodni kell a bőr letisztításáról. Minden életkorban, de különösen 45 éves kor felett fontos hogy belülről hidratáljuk- rendszeres, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel – másrészt kívülről, a bőrtípusnak és az életkornak megfelelő ápolókrémek és lemosók használatával. Bővebb információ a https://cosibella.hu/hu/menu/sminkeles/arc-19097 alatt található.

smink

Az alapozás vékony rétegben történik, akkor szép, ha teljesen egyenletesen oszlik el a bőrön szinte láthatatlanul. A jó alapozó természetes hatást biztosít, könnyű és laza állaga miatt nem nehezíti, zsírosítja a bőrt. Tökéletes eredményt professzionális sminkszivaccsal érhetjük el. Használhatunk színezett hidratálót is, amelyek általában UV szűrőt is tartalmaznak. Fontos, hogy a nyaki részt se hagyjuk ki az alapozás során.

A korrektort vékony rétegben vigyük fel a szem alatti részre, használhatunk vékony ecsetet, vagy finoman ujjbeggyel is bedolgozhatjuk.

Egy leheletnyi púderrel az arcot mattítjuk, és a sminket fixáljuk is egyben, használhatunk színtelen porpúdert is. Különösen a zsíros bőrűek számára fontos lépés, mivel szabályozza a faggyútermelést és a bőr zsírosodását.

Végül a szemhéjat és az ajkakat emeljük ki. Vigyünk fel korrektort a szemhéjra (ez a lépés kihagyható), majd nude szemhéjfestéket vigyünk a szemhéjra. Ami viszont nagyon lényeges, az a szempillaspirál a tökéletes tekintetért: válasszunk egy könnyű 3D hatású szempillaspirált, amely anélkül hosszabbít és dúsít, hogy a pillákat elnehezítené. A szemöldököt finoman hangsúlyozzuk, amivel az arcot szépen keretezhetjük. A natur sminkhez bőven megfelelő egy színezett ajakbalzsam, vagy egy átlátszó szájfény, amely kiemeli az ajkak természetes szépségét. A vékonyabb ajkakat pedig optikailag dússá és ragyogóvá varázsolja. Az orcákra a természetes hatás érdekében minimális arcpirosítót is felvihetünk.

Manapság a bőr ápolásához és a tökéletes smink elkészítéséhez számtalan márka termékei közül választhatunk. Például érdemes az új lengyel Skin Tra márkacsaládot megismerni, amelyet a Cosibella üzlettel együttműködő szakértőkből és kozmetikusokból álló csapat alakított ki, figyelembe véve a legújabb trendeket és a környezetvédelem iránt elkötelezett ügyfelek igényeit. Professzionális és vegán bőrápoló kozmetikumok és sminkek vásárolhatók kedvező áron, a termékek teljes választéka a webáruház cosibella.hu weboldalára kattintva érhető el.