stockholm

Stockholm látnivalók

Utazás

Azok akik a várost szeretnék rövid idő alatt látni érdemes felszállni a 75 perces menetidővel közlekedő autóbuszra amely kirándulás alatt végighalad az egész városon, és érinti a leghíresebb, legszebb épületeket, végighalad a Fjäđllgatan-on, bemutatva a Stockholm környéki szigetek és vizek látképét.

A kirándulás során az idegenvezetőtől megismerhető Stockholmot és történelme. A Stockholmi Királyi Palota 608 szobájával a világ legnagyobb olyan palotája, amit jelenleg is az államfő használ, Ő XVI. Károly Gusztáv király. A palotában rengeteg csodálatosan szép látnivaló kápráztatja el a látogatókat. A város 14 szigetenlett megépítve, ezeket 57 híd köti össze, vannak közöttük régi és modern épületek, és óriási zöld területek teszik még látványosabbá az amúgy is gyönyörű fővárost.

stockholm

A Gamla Stan szigete a város közepén helyezkedik el, a középkorban itt volt a város lakónegyede. Az épületei közvetlen egymás mellé épültek és szűk utcákat, sikátorokat alkotnak, bennük rengeteg étteremmel, kávézóval, bárral, régiséggel és a turisták számára működő szuvenír bolttal. Nagyon különleges építmény a 69 méter hosszú Vasa nevű hadihajó melyet még 1628-ban maga II. Gusztáv Adolf király tervezett. Ma múzeumként működik. Nagyon nyugalmas és a legszebb park a gyönyörűen megépített Városháza előtt terül el. A parkban megpihent turistáknak érdemes felmászni a Városháza tornyába, amelyről gyönyörű kilátás tárul eléjük. Modern művészetek múzeuma is vonzza a látogatókat.

stockholm

Skeppsholmen szigetre egy autóbuszos kirándulás kapcsán érdemes ellátogatni, ez a hely a múzeumairól ismert, és a gyönyörű panoráma is kihagyhatatlan élményt nyújt. A szomszédos kicsiny Kastellhollmenhez is kellemes emlék fűzheti azt aki a nagy sziklaplatóról megcsodálja a hatalmas hajókat. A Riddarholmen a lovagok szigete, széles sétánnyal, melyről ugyancsak pompás kilátás nyílik a Södermalm szigetre. A lenyűgözően szép paloták közt kellemes utcákban jól esik a nézelődés. A Kungsträdgården egy hatalmas, gyönyörűen parkosított tér, tele szökőkutakkal, fákkal, padokkal. A királyi palotától északra a vízen túl található.

stockholm

További utazási tippek

Dubai
Marseille
Bologna
Sevilla