Futni stílusosan

Futni stílusosan? Naná! Íme, három tipp, hogyan!

Életmód Sport

A tempós gyaloglás, a kocogás, a futás egyaránt egészséges testmozgások, amiket érdemes beiktatni a sűrű, elfoglalt hétköznapokba. Fél vagy egy óra kikapcsolódás, ráadásul közben még a napközbeni feszültség is levezethető. De vajon a testedzés, meg a nőies megjelenés közös nevezőre hozható? Még jó, hogy igen! Íme, három tipp a hogyanra vonatkozóan!

1. A színválasztás sokatmondó

A futócipő speciális paraméterekkel büszkélkedik, és pont ezen tulajdonságoknak köszönhető, hogy a legnagyobb mértékben támogatja a minél kevesebb problémával együtt járó testmozgást. Vagyis a jellemvonások adottak fizikai értelemben. Rugalmas talpszerkezet, speciális belső kialakítás, akár magasított sarok vagy szár. A lényeg, hogy azért a vásárlásnál úgy érdemes ezekre a jellemzőkre tekinteni, mint amik majd a jövőben meghatározhatják minden egyes kilométer leküzdésének milyenségét. Célszerű előre tisztázni a terepviszonyokat, és a rendszeresség, valamint a táv kérdését, mert így tényleg kizárólag azok a modellek kerülhetnek az érdeklődés célkeresztjébe, amik hosszú távon képesek az egyéni igényeket kiszolgálni, és jelen esetben a hosszú táv nem pusztán a kilométerek számát, hanem az időtartamot is jelenti.

futócipő

De, hogy visszatérjünk a kiindulási témánkhoz, a stílusosság egyáltalán nem elérhetetlen ebben a szektorban, sőt. Az egyik legfőbb irányadó szempont a szín megválasztása. Sokan szeretik a hagyományos kereteket, azokat az árnyalatokat, amiket szokványosnak is nevezhetünk. Nyilván ez nem baj, ellenben azért egy kis fűszer sohasem árt. Így megéri végignézni a palettát azon szemüvegen keresztül, hogy melyek azok a színvariációk, amik kicsit sem mindennaposak, ugyanakkor bevállalhatóak. Valakinek a neon variációk ide tartoznak, másnak a rózsaszín is simán jöhet, ennek a kitalálása már ténylegesen az egyén preferenciák függvénye.

2. A dizájnos megjelenés ezen a területen sem ismeretlen!

Sokan gondolják úgy, hogy a speciális cipők világában annyira az adott mozgásformát támogató jellemzők az elsődlegesek, hogy például a kellemre vonatkozó tulajdonságok abszolút lényegtelenek, háttérbe szorulnak. A jelenlegi helyzet is azt mutatja, hogy ez korántsem igaz, lévén a gyártók pontosan tudják, hogy bár igen, maga a futás a legfontosabb, viszont az is nagyon sokat adhat hozzá az élményhez, ha közben a stílusosság is megélhető. Többféle formaterv elérhető a kínálatban, úgyhogy a választéknak hála mindenki ráakadhat arra a fazonra, ami a személyes befutó. Egy valamit célszerű, azonban mindenkor figyelemben venni: a stílusosság, azaz például a kecses, túl vékony kialakítás nem mehet a kényelem és a biztonság rovására.

3. Letéve a lantot jöhet egy kis lazítás!

Végül miért ne lehetne része a stílusos futásnak a Birkenstock női papucs? Nyilván nem, mint sportfelszerelés, hanem mint a lazítás megkoronázója. Ha megvan a táv, akkor jöhet egy kis sétálgatás, és még jó, hogy ekkor a legfontosabb egyrészt a lábakat zsibbasztó, ellazító, kényeztető kényelem, másrészt, miért is ne, a stílusosság. Ráadásul a gyártó olyan modelleket dob piacra, amik egészségügyi szempontból is kifejezetten sokat ígérnek.