infraszauna hatásai

Infraszauna hatása

Életmód Szabadidő

Japán gyártású kerámia sugárzókkal szereljük infraszaunáinkat. Jó néhány szaunagyártóval szemben mi összeépítjük az infra és hagyományos szaunákat, olyan esetekben is, ha a szauna méretét már túlságosan nagynak tekintenék. Ebben az esetben természetesen nem ajánlott egyszerre a kétféle szauna használata. Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén.

A megélénkült vérkeringés stimulálja a verjetékmirigyeket és ez által megszabadítja szervezetünket a mérgektől és a salakanyagoktól. Egyre többet használják a szépségiparban és a gyógyászatban.

A sugárzó hő nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül a testet, ellentétben a hagyományos szaunával, ahol előbb a levegő melegszik fel és ez fűti a testünket. Az infraszauna hatásos alacsony hőmérsékleten is.

Infraszauna használata

Az infraszaunában nem a fülke felfűtésén van a hangsúly. Nem kell megvárni amíg meleg lesz a szaunában, mert az infrasugarak a sugár útjában lévő testet melegítik, és nem a levegőt. Az infraszaunába már a bekapcsolás után néhány perccel be lehet ülni, majd 5-10 perc múltán megkezdődik az izzadás.

Léteznek olyan sugárzók, amik látható fényt, és emellett nagyon magas hőt sugároznak. Az infrasugárzás teljes tartományában láthatatlan, minden más sugárzás, ami látható az nem infrasugárzás, így az infraszauna hatását semmilyen módon nem erősíti.
Figyelni kell arra is, hogy ezeknél a sugárzóknál a teljesítmény növelése, amit néhány forgalmazó felajánl, nem feltétlenül szerencsés, mert az eleve magas hőmérsékletet, még erősebbé tesszük ezzel. Hosszabb használat esetén kellemetlen lehet a használatuk, a túlságosan magas hőmérséklet miatt! Ezeknél a sugárzóknál, nem véletlenül, a lábsugárzókat nem közvetlenül a lábakhoz helyezik el, hanem a hátsó falhoz, a lábtól 50-60cm-re.

Összefoglalva tehát, azt általunk forgalmazott kerámiasugárzók látható fényt nem bocsátanak ki, hatásukat a hagyományos módon, a test felfűtésével fejtik ki. Ezzel szemben a fent említett sugárzó amellett, hogy természetesen infrasugárzást is biztosít, látható fényt bocsát ki, és a fülkét is túlságosan felfűti, ezzel gyakorlatilag finn szaunaként üzemelteti azt, csak kályha helyet sugárzókkal fűti fel a kabint.

Infraszauna hatása

Néhány dolog, amiben segíthet az infraszauna használata.
– Fájdalomcsillapító hatású
– Segít eltüntetni a narancsbőrt
– Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat
– Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot
– Erősíti az immunrendszert
– Javítja a vérkeringést