barcelona cruise port

Városlátogatások Európában

Utazás

A városlátogatások elsősorban a tavaszi és őszi hónapokban népszerűek, de természetesen nyáron is nagy sikert aratnak.Mivel általában néhány napos városlátogatásokra utaznak az emberek, ezért a városlátogatók nagy része Európában marad, ami nem is csoda, hiszen itt is több évre elegendő látnivaló akad.

Bécs

Nem is kell messzire mennünk, hiszen a jómódú szomszédaink mesés fővárosa, Bécs egy igazán különleges város, rengeteg látnivalóval kecsegteti a látogatókat, mint például a világhírű Schönbrunn vagy a Hofburg, de a Práter és a Bécsi Operaház is megér egy sétát.Bécs Adventkor még szebb mint valaha, több ezer turista érkezik ide ilyenkor, hogy megnézze a híres karácsonyi vásárokat és hogy részese lehessen annak a csodának, ami ilyenkor Bécs utcáin életre kel.

 

Párizs

Párizs a világ egyik legszebb városa a városlátogatók talán legkedveltebb célpontja. A párizsi életérzés egy leírhatatlan dolog,de mindenki ismeri, aki járt már Párizsban! A fapados járatoknak köszönhetően most már mindenki néhány ezer forintért elutazhat Párizsba, repüljön Ön is a szerelem, a divat, a fények és az elegancia városába. Reggelizzen croissant, sétáljon egy nagyot az Eiffel torony körül, hajtson fejet a Notre Dame-ban és végül legyen újra gyerek Disneylandben, Európa legjobb élményparkjában!

 

Róma

Ha melegebb éghajlatra vágyik tökéletes választás Olaszország fővárosa Róma. Rómában egyszerre van jelen a gazdag történelem, az ódon városrészek és a modernizmus minden csodája és mindez csak néhány kilométerre a tengerparttól. Róma az “örök város” rengeteg kulturális látnivalóval, bájos köztérre várja a látogatókat!Ha erre jár ne felejtse ki a Vatikánt, fényképezkedjen a Trevi kútnál, álljon meg egy pillanatra spanyol lépcsőn és nyaljon el egy mennyei olasz fagyit a piazzán.

 

London

London az angol királyi város minden évben több millió turistát vonz magas árai ellenére is.Itt egymás után sorakoznak a látnivalók, a luxusszállodák és a gondozott parkok.Londonban mindenképpen kihagyhatatlan látnivaló, a Tower of London, a Madame Tussauds Panoptikum illetve a London Eye, melyről bámulatos panoráma nyílik az egész városra.Reggelizzen egy klasszikus angol reggelit, sétáljon a Temze parton, tegye tiszteletét a Big Bennél, majd rója lesz tiszteletét a Westminster Apátságban.

 

Barcelona

Barcelona mediterrán éghajlatán köszönhetően egészen késő őszig nagyon kellemes uticél, emellett óriási előnye, hogy összeköthetjük Barcelona városlátogatásunkat tengerparti ejtőzéssel is, ugyanis Barcelona tengerparti város. Sétáljon a napfényes tereken, csodálkozzon rá a világ egyik leghíresebb épületére, a Sagrada Familiara, élvezze a napsütést, majd mártózzon meg a tengerben, hogy egy tökéletes városlátogatást tudhasson maga mögött.

 

Berlin

Berlin a világ egy leggyorsabban fejlődő városa, mindig tud újat nyújtani az ide érkezőknek, de még az itt élőknek is.Berlin csodálatos kulturális látnivalóval, múzeumokkal, templomokkal, építészeti remekművekkel és tökéletes nyugati kényelemmel várja az ide utazókat.Berlin jó pár hetes programmal kecsegteti, de ha rövidebb időre érkezik, akkor se hagyja ki a Brandenburgi kaput, a Berlini dómot, az Unter den Lindent és az Alexanderplatzot.

 

Prága

Prága sokak számára elérhető uticél, hiszen nincs messze, busszal, vonattal és repülővel is kényelmesen megközelíthető, ugyanakkor rengeteg látnivalót rejt ez a mesterien felépített főváros.Válogasson a belvárosi szállodák közül, hiszen Prágában ez is megfizethető, így csupán néhány lépésnyire lesz a leghíresebb látnivalóktól, mint a Vencel tér, a Károly had, a prágai Vár vagy a híres Óváros.Prágában kihagyhatatlan legalább egy két féle sör megkóstolása és hozzá egy finom knédli elfogyasztása egy hangulatos vendéglőben.