vékony váll

A karcsú váll titka

Életmód

Fekvőtámasz, súlyzó és… valami új, forradalmi diéta? Mi segít leginkább karcsúsítanunk a vállat és kart, milyen módszereket érdemes keresnünk?

Ha a karcsú alakról van szó, a nők általában a hasukra koncentrálnak. Miközben rendszerint elhanyagolják a felsőtestüket: vállukat, karjukat és mellkasukat. Ez könnyen előnytelen arányokat hozhat létre, úgy mint kisportolt, izmos alsótest és széles, vastag váll és kar. Még ha ez a testrészünk kifejezetten karcsú is, érdemes egy kicsit dolgoznunk rajta. A kisportolt, szép és formás izmok mindig divatosak. De melyik edzés a leghatékonyabb?

Az elhanyagolt karok szembetűnők. Főleg, ha a bőr megereszkedett zsírszövetet takar. A nők jóval ritkábban edzik a karjukat, mint a férfiak, elsősorban a hasukra és fenekükre koncentrálnak. Azonban ne felejtsük el, hogy a szépség az arányokban rejlik, ezért nem érdemes kihagyni a felsőtest edzését sem. Nem igaz, hogy a vállunk és mellkasunk edzésétől férfiasabbá válunk! A női test edzés közben egy kissé másképp fejlődik. Ha azonban lemondunk a felsőtest edzéséről, hamar megfigyelhetjük, hogy pont ezeken a helyeken gyűlik össze a zsírszövet, ami előbb utóbb nehezen kezelhető narancsbőrré válhat.

Hogy válasszunk edzést?

A leghatékonyabb módja karunk megszépítésének az edzőterem, ahol professzionális eszközök és súlyzók állnak rendelkezésünkre. Biztosan hasznunkra válnak a fekve nyomó gyakorlatok, amellyel mindkét karunkat egyszerre eddzük, a legjobb „francia” stílusban, vagy a fejünk fölé emelve a rudat. A súlyzókat tarthatjuk kalapácsfogásban is, ülve, állva, vagy fekve.

Természetesen nem kötelező edzőterembe járnunk, hogy vállunk formás és izmos legyen. Saját magunk is beszerezhetünk kisebb súlyokat, és otthon edzhetünk velük. A legegyszerűbb állva végezni a gyakorlatokat, kifordított tenyérrel úgy, hogy a könyökünk nem áll el a törzsünktől. Felváltva emeljük és engedjük le a súlyokat. Figyeljünk az egyenletes légzésre, és ne feledkezzünk el a tricepsz edzéséről sem.

Ha súlyok nélkül szeretnénk edzeni, válasszuk a fekvőtámaszt. A nők általában nem szeretik ezt a gyakorlatot, pedig végezhető módosított változatban is. A fekvőtámasz könnyebb lesz, ha a súlyunkat nem a lábujjainkra, hanem térdünkre helyezzük, és lábfejeinket keresztbe téve kissé megemeljük (ha fájdalmasnak érezzük a gyakorlatot, csináljuk matracon). Falhoz támaszkodva is kinyomhatjuk magunkat, ilyenkor minél távolabb állunk a faltól, annál nehezebb lesz a gyakorlat.

Diéta az edzés mellé

Hogy bőrünk feszes és rugalmas legyen, és a gyakorlatok hamarabb hozzák el a várt eredményt, érdemes változtatni étrendünkön is. Az állati eredetű zsiradékot növényire váltjuk fel (jó minőségű olaj, magvak, mogyoró, dió, stb.). Ez alól a zsíros tengeri halak kivételt képeznek (lazac, hering), mivel értékes zsírsavakat tartalmaznak, és kifejezetten jótékony hatással vannak a bőrre. Együnk sok C- és E-vitamint és kén tartalmú ételeket. Figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra. Erre a legjobb a természetes ásványvíz, valamint a cukrozatlan fehér és zöld teák.