Bromélia fajták

Bromélia fajták

Kert

A broméliák (Bromeliaceae) egy nagyon változatos növénycsalád, melynek több mint 3 000 fajtája létezik. A broméliák általában trópusi és szubtrópusi területeken élnek, és sokféle módon használják őket, például dísznövényként, élelmiszerként és gyógynövényként is.

A broméliák általában különböző formájúak és méretűek, és sokféle színűek lehetnek. A broméliák általában évelő növények, de vannak olyan fajták is, amelyek csak egy évet élnek. A broméliák általában hosszú szárakon lógnak, és a leveleik között általában vízgyűjtők találhatók.

Bromélia

A broméliák között sokféle fajtát találhatsz, például:

  • Ananasz (Ananas comosus): az ananasz a legismertebb broméliafaj, melyet élelmiszerként is használnak. Az ananaszt trópusi területeken termesztik, és sokféle méretű és színű lehet.
  • Pitahaya (Hylocereus undatus): a pitahaya trópusi területeken termesztett bromélia, melyet gyümölcsként használnak. A pitahaya sokféle színű lehet, és általában hosszú, hegyes levelekkel rendelkezik.
  • Aechmea (Aechmea): az aechmea egy nagyon népszerű broméliafaj, melyet dísznövényként is használnak. Az aechmea sokféle színű lehet, és általában hosszú, hegyes levelekkel rendelkezik.
  • Guzmania (Guzmania): a guzmania egy nagyon szép broméliafaj, melyet dísznövényként is használnak. A guzmania sokféle színű lehet, és általában hosszú, hegyes levelekkel rendelkezik.
  • Tillandsia (Tillandsia): a tillandsia egy nagyon népszerű bromélia fajta, mely nagyon népszerű a hobbikertészek között