oolong tea

Oolong tea hatása

Egészség Életmód Szépség

Az oolong tea, másnéven wulong tea,  egy nagyon különleges tea, se nem fekete, se nem zöld, a kettő között helyezkedik el eljárás szerint. Az oolong teát ugyanúgy elkezdik erjeszteni mint a fekete társát, viszont az oxidáció nem jut végbe, így egy különleges teát kapunk. Miért jó ez számunkra? Az oolong tea rendelkezik a zöld és a fekete tea nagyszerű hatásaival is.

Az oolong tea nagyon népszerű természetes gyógyszer, az egyik legyakrabban használt gyógyhatású tea kínában, gyógyszerként is számon van tartva, a fehér és a zöld mellett. Az egyedi fermentálási módszer miatt, rengeteg enzim és antioxidáns keletkezik, a növekvő polifenol szint miatt.

Mire jó az wulong tea?

A wulongot már több ezer éve fogyasztják kínában, így rengeteg valós gyógyhatását felfedezték már. Nagyszerű hatással van a szívre, segít megelőzni a szívbetegségeket a gyakori fogyasztása. Érdemes étkezés után is fogyasztani, hiszen nagyszerű zsírégető hatása van, és tipikusan magyar ételek mellé is ajánlott a fogyasztása, csökkenti a koleszterin szintet.

Az oolong tea rengeteg vitamint (P, C, E) tartalmaz nagy mennyiségben, ezen kívül nagyszerű gyulladás és vérnyomás csökkentő (ugyan úgy tartalmaz koffeint, a vérnyomást viszont hosszú távú fogyasztása esetén normális szintre tornázza le), javítja a száj higéniánkat, gyógyítja a sebeket és gyorsítja a regenerálódást.

Rengeteg antioxidáns, ásványi anyag és szelén is található benne, így érdemes bármilyen betegség ellen fogyasztani. A természetes koffein tartalma miatt, hatásosan aktivizál, felpörget minket, általános kedélyjavító hatást is tulajdonítanak néhány fajtájának.

Oolong tea fogyókúrához

Az oolong a leghatásosabb zsírégető tea, a zöld teához képest akár másfélszer annyi zsírt képes természetes módon kivonni a szervezetünkből. A test zsír arányát normalizálja, így nem csak fogyaszt, hanem formában is tart. Hatásos vizelet hajtó, és hatásos a székrekedés ellen is.

Viszont mint minden cikkünben, itt is kiemeljük hogy csak tea segítségével nehéz elérni látható és gyors fogyási eredményeket, mindenképp iktassunk be a mindennapjainkba edzést és megfelelő étrendet, és ha ezt oolong teával kombináljuk, gyors és hatásos fogyást érhetünk el.

A szépítő tea

Japánban a wulong teát szépítő teának nevezik, nagyszerű hatással van a bőrünkre, felfrissíti, feszesebbé és üdébbé teszi. Jót tesz a tüdőnknek és a torkunknak (hiszen ez majdnem minden teáról elmondható). Ezen kívül hidratálja is a bőrünket.