cirkonium fogpotlasok

A koenzim Q10 és az egészséges fog

Egészség

Az egészséges parodontiumú egyének fogínyében magasabb a koenzim Q10 (ubiquinone)-koncentráció, mint azokéban, akiknek fogínyproblémáik vannak (gingivitis, parodontitis).

A vizsgálatok szerint a koenzim Q10-szint emelhető a fogínyben orális étrend-kiegészítők (pl. Bio-Quinone Q10) bevitelével. Ennek alapján vizsgáltuk, hogy a Q10-tartalmú fogkrém alkalmazásakor a fogínyben emelkedhet-e a Q10 szintje, és ez javít-e a megbetegedett fogágy állapotán.

A klinikai vizsgálatok során észrevettük, hogyha a fogíny szövetébe közvetlenül juttatunk Q10-et, annak szintje emelkedni kezdett. Ebből kiindulva a Pharma Nord kifejlesztett egy egyedi, Q10-tartalmú fogkrémet, a Zymbiont. A klinikai tesztelés során megfigyelték, hogy a Q10 szintje szignifikánsan emelkedett a fog körüli szövetekben, jóval az egészséges szájbéli szint fölé. Ez a magasabb szint a fogmosást követő legalább egy órán keresztül megmaradt.

Még jobb volt a hatás, ha a Zymbion Q10 fogkrém használatát kombinálták koenzim Q10-tartalmú kapszulával. A Q10-szint ekkor hosszabb ideig magas marad a gingivában.

Zymbion
• Gyorsan emeli a Q10-szintet a
fogínyben.
• Meggátolja a caries képződését.
• A fogínyt épen tartja.

Erősíti a védelmet a szájban

A szájban a (patogén) kórokozók okozta betegségeket kontrolláló „jó”( apatogén) baktériumok a Q10-et felhasználják anyagcseréjükben. A Q10 fokozza az orális védelmet azáltal, hogy erősíti az egészséges mikroflórát.

A Q10-szint gyors növekedése a fogínyben

A fogmosást követően a Q10-szint az egészséges fogínyben található szint fölé emelkedik, és legalább egy órán keresztül emelkedett marad. Amennyiben a Q10-tartalmú fogkrém használatát koenzim Q10-tartalmú étrend-kiegészítővel kombináljuk, az emelkedett Q10-szint tovább fennáll.
A fogakban megakadályozza a caries kialakulását, és alkalmas aphtás betegek számára is, mivel a Zymbion Q10 fogkrém szukrózlaurátot tartalmaz, amely gátolja a baktériumok szaporodását.

Hatékonyabb a hagyományos fogkrémeknél!

A Zymbiont Na-lauril-szulfát nélkül készítik, ami a fogkrémet habossá teszi. Erről az anyagról feltételezik, hogy károsítja a száj mikroflóráját, ezáltal csökkenti a száj természetes ellenálló képességét. Ugyanakkor a Zymbion Na-lauril-szarkozinátot tartalmaz a Na-lauril-szulfát helyett, aminek nincs káros hatása, és hozzájárul az egészségesebb szájmikroflóra kialakulásához.

Mosson fogat, és őrizze meg fogínye egészségét!

Következésképpen azt mondhatjuk, hogy a Zymbion Q10 fogkrém használatával a beteg szájban ismét kialakulhat az egészséges mikroflóra, és koenzim Q10 étrend-kiegészítővel az egészségesnek megfelelő Q10-szint tartható fenn. Amennyiben a szájüregi baktériumok között létrejön a normális egyensúly, csökken a gingivitis, és csökken a cariest okozó baktériumok száma is. A Zymbion Q10-ben olyan anyagok is vannak, melyek finoman tisztítják a fogakat anélkül, hogy károsítanák azokat.

Fontos tudni a legjobb eredmény érdekében: a Zymbion Q10-zel való helyes fogmosásnál ügyelni kell arra, hogy a fogat úgy mossuk, hogy a fogínyt körkörös mozdulatokkal masszírozzuk. Ez lehetővé teszi a Q10 bejutását a gingivatasakokba, ahol tartósan hat, ha a fogmosás után nem öblögetünk. Mivel a fogkrém nem habzik és friss mentaízű, nem is szükséges az öblögetés, elegendő csak kiköpni a krémet, ami a fogmosás után a szájában maradt.

A koenzim Q10-től egészségesebb lesz a fogínye, és minden oka meglesz arra, hogy gyakrabban mosolyogjon!