Niederweideni kastely

Niederweideni kastély

Utazás

A Niederweiden-i kastély a Hof-i kastély közvetlen közelében, attól délnyugatra, Bécstől 1 órányi autóútra található.

Története
1725/26-ban került a Hof-i kastély mellett Savoyai Jenő herceg birtokába. A későbbi tulajdonos, Mária Terézia idejében ezt a kastélyt is a kor ízlésének megfelelően, a francia klasszicizmus mintájára átépítették. 1765-ben az udvari építész Nicolaus Pacassi tervei szerint egy emelettel megemelték, és számos termét az akkori divat szerint kínai stílusban átalakították. Ennek egyik legszebb példája Jean-Baptiste Pillement festőművész által készített egzotikus, orientális dekoráció a díszteremben. A kastély egyik melléképületébe vadhús tárolására alkalmas konyhát tervezett Fischer von Erlach, neves osztrák építész.

Szolgáltatások

• Rendezvények
– bálok, családi és vállalati rendezvények teljes körű lebonyolítását vállalják
– terembérleti lehetőség: 800 m2 alapterületen, 15 főúri terem áll rendelkezésre, a napi bérleti díj € 600,- és 1800,- között áll
– a barokk kert koktél-partyk, szabadtéri koncertek befogadására alkalmas
• Látványkonyha
300 évvel az építése után hitelesen helyreállítva és berendezve ismét bemutathatóvá vált a látogatók számára.
– 15-35 fő befogadására alkalmas
– romantikus vacsorák, hercegi barokk lakomák, történeti receptek

A kastély és környéke személygépkocsival könnyedén bejárható, így a legegyszerűbb, egyben javasolt utazási forma. Kedvezményesen tankolna utazása során? Igényeljen shell üzemanyagkártyát! Több mint 200 hazai és 20 ezer európai töltőállomáson kedvezménnyel tankolhat.