Hogyan válasszunk a női blúzok és női farmerek között?

Divat

Egy blúz és egy farmer – ilyen egyszerű egy nő dolga, ha szeretne stílusosan megjelenni az utcán vagy a munkahelyén. Ezeknél a ruhadaraboknál csak egy dolog a divat, amire oda kell figyelni, más tényezők is befolyásolják a vásárlást, főleg, ha az online történik.

Nincs mese, az online vásárlás megállíthatatlanul fejlődik, különösen a ruhák terén hódít. Ezt a világszinten megfigyelhető trendet a járványhelyzet tovább fokozta, ezért mindenkinek illik megtanulnia a neten vásárolni. De mire figyeljünk a női blúzok és női farmerek között? Hogyan válasszunk?

Dekoltázs – egy fontos döntés a női blúzok terén

A női blúzok vagy ingek népszerű felsőruházati darabok, hiszen elegánsabbak, mint egy póló, kényelmi szintjüket tekintve mégsem maradnak el ezek mögött. Ha a neten vásárolunk, az első és legfontosabb a méret megfelelő kiválasztása. Tudnunk kell a saját méretünket, de azt is, hogy egyes országokban hogyan lehet ezeket átváltani az alternatív adatokra. A centiméter a legtöbb online webáruház használja, így egy blúz pontos arányait is megismerhetjük, ha a hagyományos S, M, L kategóriák nem lennének elegek.

Ha arra érzékenyek vagyunk, választhatunk márka alapján, bár nem csak egy brand képes szép női blúzt készíteni. A színvilág szintén olyan kérdés, amely a lehetőségek széles tárházát kínálja, azaz egy adott blúz a neten általában többféle színben kapható. Ha van kedvencünk, az kiváló, ha kísérletezni szeretnénk, akkor átgondoltan érdemes választani. Nem árt eldöntenünk, hol szeretnénk hordani a kinézett blúzt, hiszen ez alapján lehet az adott modell hétköznapi, irodai vagy elegáns is. Meg kell határoznunk, milyen dekoltázsra vágyunk: aki szeret villantani, bátrabban válogathat, ám a visszafogott darabok is dögös hatást kelthetnek.

Még mindig a kék a legnépszerűbb női farmer

A blúzhoz nadrág is való, ebből az egyszerre sportos és vagány választást a női farmer jelenti. A méret és a márka itt is fontos, színből azonban kisebb a választék – a kék még mindig a legnépszerűbb, azt követi a fekete, de azért élénkebb, extrémebb megoldások is elérhetők. Ami a fazont illeti, lehet szűkebb vagy bővebb, alacsony, közepes vagy magas derekú, mindenkinek meg kell találnia azt a típust, amely kiemeli alakja előnyeit, de ha kell, elfedi annak kevésbé szeretett pontjait. Mintás, koptatott, szakított – ezek is jellemző tulajdonságok egy női farmer esetében, azaz megéri átgondolni a lehetőségek között a választás során.

Farmert venni jó befektetés, mert rengeteg helyre felveheti azt egy nő. Ez laza darabban elszaladhat boltba, ám ha ugyanazt a modellt egy magassarkú cipővel veszi fel, már tökéletes lesz a városi sétákhoz vagy a bulikhoz. Otthonra szintén jó választás, ugyanúgy alkalmas egy délutáni lustálkodáshoz, mint a kerti munkához. A farmer strapabíró, így a választásnál úgy kell dönteni, hogy évekre vásárolunk nadrágot. Emiatt nem lenne baj, ha a neten kinézett darab tökéletes lenne, de ha mégsem, a legtöbb webshopban ki lehet azt cseréltetni.