árvácska

Árvácska ültetése

Otthon Kert

Az árvácska ideális a kert és a balkon tavaszi és őszi felvirágoztatására. A különböző színben pompázó palánták kedvező áron kaphatók a kertészeti árudákban és virágüzletekben is. Ha ősz elején elültetjük, sikeresen átvészeli a telet, és májusig-júniusig szakadatlanul virágzik.

Nyár legvégén, ősz elején a legtöbb balkonláda elveszti nyári ragyogását, a tápoldatozással megtámogatott petúniák és muskátlik kezdenek felkopaszodni és megcsúnyulni. Jó alternatíva lehet a nyári balkonnövényeket felszedni, és a helyükre a fagyokig virágzó árvácskákkal benépesíteni.

Az árvácska már nagyanyáink kertjeit, és a temetők sírjait is díszítette, azonban a nemesítések eredményeként számtalan új színkombináció és fajta jött létre, amely miatt napjainkban is a TOP helyen áll a kertészek körében. Előnye, hogy nemcsak a kerttel rendelkezők, hanem a kis erkélytulajdonosok számára is jó alternatíva a virágos környezet megteremtéséhez.

Árvácska ültetése

Tippek az árvácska ültetéséhez

A különleges igényű és bonyolult gondozást igénylő növényekkel szemben hatalmas előnyt jelent, hogy az árvácska még a kezdők számára is sikeresen nevelhető. Az árvácska ültetése nem kíván szakértelmet, elegendő annyit tudni, hogy napos és félárnyékos helyen érzi jól magát. Ágyásba ültetve különösen jól mutat csoportosan ültetve.

Az árvácska egy kétnyári növény, ha ősz elején elültetjük, és meggyökeresedik, akkor kiválóan átvészeli a téli fagyokat is, majd tavasszal újból friss hajtásokat és virágokat hoz. Az árvácska ültetéséhez jó minőségű, tőzeg tartalmú virágföldet válasszunk, a bőséges virágzást serkenthetjük az elnyílt részek eltávolításával. Az árvácska a nyári meleg kezdetéig díszíti a kertünket, ekkor már átadja helyét az aktuális egynyáriaknak.