kerti grillek

Válasszunk minőségi kerti grillt

Kert Otthon

A mai kerti grillek nem csak változatos funkciójuk, de a kialakításuk miatt is lenyűgözőek, így akár a terasz díszévé válnak. Hogy kinek milyen típust érdemes választani, több szempont is befolyásolja. Nem mindegy, hogy mekkora hellyel rendelkezünk, de akár az igénybevétel gyakorisága is meghatározó lehet. Vásárlás előtt érdemes alaposan utánanézni az adott készülék paramétereinek, ezzel rengeteg bosszúság előzhető meg.

A kerti grillezés nálunk is nagyon divatossá vált, a jó idő beköszöntével egyre többen üzemelik be a teraszon, vagy a pergolában a grillezőt. Aki még most gondolkodik vásárláson annak több szempont alapján érdemes a döntést meghozni. Talán manapság az egyik legfontosabb tényező az ár, hiszen nem árt tisztában lenni, hogy a kerti grillező kialakítása mennyibe is kerül. Sokan a grillezést egy egyszerűbb kis méretű elektromos készülékkel kezdik, és fontos tudni az erkélytulajdonosoknak, – hogy a közvélekedéssel ellentétben – a társasházi törvény alapján csak elektromos grill használata engedélyezett az erkélyen.

Kerti grillező ára

A kiválasztásnál meghatározó szempont lehet a költség. A gázgrillek drágábbak, mint a faszenes grillek, az utóbbiakat már 40-60 ezer forintos ártartományban is beszerezhetünk.

Ugyanakkor a grillimádók szerint – hosszú távon – érdemesebb egy minőségi grillfelszerelésre beruházni, és nem célszerű egy alsóbb kategóriával megelégedni. Manapság egy minőségi grillező a szükséges felszereléssel együtt nagyjából 70-100 ezer forintért vásárolható meg. A standard felszerelések közé sorolható a beépített hőmérők, oldalégő és a polcok. Érdemes alaposan megnézni, hogy az ár tartartalmazza-e a tömlőt, amellyel a gázpalackhoz csatlakoztathatjuk, és a nyomáscsökkentőt, mert így ár-érték arányban jobban is kijöhetünk.

A grillrajongók szerint a legfelkapottabb grillek ára nagyjából 100-130 ezer forint körül mozog. Egy tökéletes grillpartihoz szükséges profi grill ára kétszázezer forint felett van, és egy olyan grillkonyha amely már az összes igényt kielégíti, azért ennek is a duplájába kerül.

A kerti grillek fajtái működésük alapján

A kerti grillek típusai

Faszéntüzelésű grillek: előnyük, hogy kedvező áron beszerezhetők, könnyen felállíthatók, és begyújthatók. Számtalan méretben léteznek, és forgatható nyárssal és motorral rendelkező modellek is kaphatók. Füstöléshez is használhatók, amely az ételt az egyedi ízzel látja el.

Gázgrillek: előnyük a szinte azonnali használat, gyorsan melegszik. Kényelmesen és tisztán használhatók, és egyenletes sütési felületet biztosítanak. Hátrány, hogy biztosítani kell hozzá a gázpalackot, és drágább, mint a faszenes grill.

Lávaköves grillek: a felsorolt típusok között ez a legdrágább, előnye az egyszerű és gyors használat. A gázégők a lávakövek alatt találhatók, és miután a kövek átmelegedtek, már kezdhetjük is a sütögetést. A gázgrillekhez hasonló kedvező feltételekkel rendelkeznek, és kényelmesen és egyszerűen használhatók. Nem elhanyagolható szempont, hogy a faszenes grillhez hasonlóan az elkészült étel jellegzetes füstös és aromás ízvilággal rendelkezik.

Kerti grill kiválasztása méret alapján

Jóval több a lehetőség azok számára, akik nagyobb kerttel, vagy terasszal rendelkeznek, hiszen igényektől függően akár komplett kültéri konyhát is kialakíthatnak, és egyes modellek beépíthető mosogatóval is rendelkeznek. A mai grillek között kaphatók könnyen mozgatható és kisebb helyigényű modellek is. A mai készülékek csak minimális füstöt bocsátanak ki, így attól sem kell tartani, hogy a szomszédokat zavarni fogja. A gázgrillek ideálisak családok számára, és akik nagyobb létszámú grillpartikat terveznek rendezni. A nagyobb faszenes grillek két grillezési felülettel rendelkeznek, így jól kihasználható akkor is, ha csak pár személy részére szeretnénk pompás grill falatokat készíteni.

Kerti grill vásárlása

Egy jó minőségű készülékkel szinte biztos, hogy a kinti sütögetés a szenvedélyünkké válik, és a grillparti is emlékezetes lesz. A vásárlás manapság egyszerű, mivel a különböző webáruházak széles választékkal rendelkeznek a minőségi kerti grillek terén is. Érdemes a csábító ajánlatokért a www.hawaj.hu weboldalra ellátogatni, ahol pár kattintással minden beszerezhető, ami elengedhetetlen egy kerti partihoz.