gyerek sup

SUP deszkázás gyerekekkel

Szabadidő

A SUP egy remek sport, nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerkőcöknek is. Ezt a vízi élményt garantáltan minden vízimádó csemete imádni fogja. Ezért, ha kedvünk tartja, már akár egészen kicsi korában is megismertethetjük ezzel a sporttal. Hogyan tegyük?

Mire figyeljünk oda, hogy biztonságos legyen a deszkázás?

Az első és legfontosabb, amit tudni érdemes, hogy a gyermekünket 14 éves kor alatt nem engedhetjük egyedül a deszkára. Ezért, ha a csemeténk még nem érte el ezt a kort, vele együtt álljunk fel a deszkára, úgy mutassuk meg neki a különféle fogásokat. Viszont ha elérte a 14 éves kort, akkor egyedül is használhatja a SUP-ot, azonban ilyenkor pár apróságra azért figyeljünk oda. Például mindenképp beszéljük meg vele, hogy a kijelölt szakaszokról nem térhet le. Ha pedig egyedül is vág neki a SUP-ozásnak, akkor is óvó szemeink rajta legyenek, de ha tehetjük, inkább tartsunk vele addig, amíg nem éri el legalább a kamaszkort. Hogyan válasszunk a gyermekünk számára megfelelő SUP-ot? Ha a kicsi még csak most fog belevágni ebbe a sportba, akkor a felfújható gyerek SUP bérlése ajánlott. Jó tipp: első alkalommal még inkább béreljünk neki, hiszen nem tudhatjuk, hogy gyermekünk valóban fogja-e kedvelni majd a SUP-ozást? Ezért a SUP vásárlás ráér akkor, ha a kicsi majd nagyobb lesz.

Mire készítsük fel a csemeténket?

A vízi kalandra akkor is érdemes a csemeténket lelkileg felkészíteni, ha már volt dolga a SUP deszkázással. Hiszen ha olyan helyszínre megyünk, ahol még nem voltunk, ott más akadályok és kihívások várhatják őt is. Hívjuk fel a figyelmét arra például, hogy ha egy-egy hullámtól meg is ijed, akkor ne tegyen hirtelen mozdulatokat, mert könnyen a vízbe pottyanhat. Ahogyan azt is fontos észben tartania, hogy nyáron, kánikula idején néha szakítson időt a fürdőzésre is. Felhevült testtel ugyanis nagyon veszélyes SUP-ozni, hiszen ha véletlenül a vízbe esünk, az így életveszélyes lehet. Amire pedig nekünk kell figyelni: az a napvédelem. Kánikulában lehetőleg ne engedjük ki a gyermekünket SUP-ozni, de ha mégis úgy alakul, adjunk rá sapkát, illetve kenjük be napvédő krémmel.