Smaragd, a tavasz ékszere: így hat a testedre ez a drágakő

Szépség

A természet tavaszi újjászületésének első jelei a zöld rügyek, levelek megjelenése. Fokozatosan színesedik a virágok nyílásával, a zöld szín azonban mindvégig dominál. A természet jelképe ez a zöld. A növényeken kívül más jelenségek is szimpatizálnak vele. Ilyen a szerényen csillogó, gyönyörű smaragd is. Ismerjük meg közelebbről Május drágakövének erejét!

Zöld tények

A smaragd a berillek közé tartozó, általában átlátszó, zöld színű, drágakő. Szépsége ellenére, másodrendű kőként jegyzik. Ez főként a benne sűrűn fellelhető zárványoknak, az egyenetlen színeloszlásnak köszönhető. Ennek ellenére az ókori görögök és rómaiak a gyémánttal egyenértékűként kezelték. Ma azonban piaci értéke jelentősen alacsonyabb nála. Így viszont könnyebben elérhető mindazok számára, akik e nemes követ nem csupán csillogása, hanem valódi értékei miatt szeretnék viselni. A smaragd sokoldalúan gyógyító hatású drágakő, melyet már évezredek óta ismer és alkalmaz az emberiség.

A szépség és fiatalság nagykövete

Már az ókori egyiptomiak is ismerték és szívesen viselték ezt a zöld csillogást. Kleopátráról köztudott, hogy előszeretettel ékesítette magát smaragdokkal. Úgy vélte, bennük Vénusz végtelen szépsége lakozik. A smaragd bőrfiatalító hatása okán nem állt messze a valóságtól. Általános regeneráló hatása ugyanis biztosítja nemcsak bőrünk, de minden sejtünk folyamatos megújulását, ezáltal azok rendszeres felfrissülését. Smaragd hordásával üdébben ragyog az arcunk, s a róla visszaverődő fény kiválóan világít meg bennünket.

Szellemünk ragyogásáért

Sejtmegújító ereje mellett szellemünk folyamatos felfrissítésére is gondja van ennek a zöld csodának. Serkenti az agyműködést és javítja a közérzetet, így hangulatunkat is. Különösen ajánlott pszichikai gondokkal küzdőknek, mert segít a hóbortok, paranoiák, rögeszmék, üldözési mániák kivédésében. Idegrendszerre való hatását a Parkinson-kórban, epilepsziás rohamokkal élőknek, valamint a skizofréniával szenvedőknek is ajánlott kihasználni.

A sokak életét megkeserítő migrén ellen is hatékony. Ezt a hatását a keleti kultúrákban ma is hasznosítják.

Megújulásunkért

Regeneráló hatásának eredményeként a smaragd segít beindítani a szervezet öngyógyító mechanizmusait:

  • Erősíti az immunrendszert, mely ezáltal hatékonyabban lép fel a fertőzések, gyulladások ellen
  • Javítja a nyirokkeringést
  • Szabályozza a kiválasztószervrendszer működését
  • Támogatja a máj méregtelenítő funkcióit
  • Kontrollálja a keringést és szívműködést

Ahogy idegeink egész testünket úgy gyomor- és bélrendszerünket is behálózzák. Így könnyen belátható, hogy a smaragd emésztőrendszerünkre is jótékony hatással bír. Segíti a vitaminok felszívódását és hasznosulását, enyhíti a bélproblémákat, valamint segít a cukorbetegséggel küzdők állapotának stabilizálásában.

Szemrevaló drágakő

A smaragd látásra irányuló jótékony hatása többértelmű: nem csupán fizikai, de szellemi síkon is segíti a tisztánlátást. Indiában máig elterjedten alkalmazzák szemproblémák, mint szürke-, zöldhályog vagy más fertőző szembetegségek esetén.

A fizikai gyógyhatása mellett, a smaragd viselőjének szélesebb látókört, nyitottságot, a dolgokra való jobb rálátást biztosít. Hozzájárul harmadik szemünk aktivizálásához is. Az arra fogékonyaknál pedig elősegíti a jövőbelátás képességét.

Hogyan alkalmazzuk?

Szépségénél fogva elsősorban ékszerként viselhetjük: nyakláncot, gyűrűt, fülbevalót egyaránt készítenek belőle, de karkötőként vagy bokaláncként is hordhatjuk. Szakértők szerint azonban a legjobb, ha a szívcsakrához közel viseljük nyaklánc vagy arra felfűzött medálként. Ha pedig gyűrűként szeretnénk hordani, akkor a kis- és gyűrűsujjakon keresztül fejti ki leghatékonyabban erejét.

Marokkőként naponta 15-20 percet tenyérben tartva szintén hasznosíthatjuk a smaragd nagyszerű erejét.

Szép is, hasznos is, könnyen el is érhető! Válasszunk egy-egy gyönyörűt szeretteinknek, vagy éppen magunknak! Az Ékszerakció oldalán tanúsítvánnyal rendelkező, ízléses darabok széles választéka vár bennünket!