muskátli teleltetése

Muskátli teleltetése lakásban

Kert

A muskátli (Nepeta) egy nagyon népszerű lakásban nevelt növény, melynek számtalan fajtája létezik. A muskátli sokféle helyen jól érzi magát, így nagyon alkalmas lakásban tartásra.

Ha szeretnéd a muskátlidat lakásban teleltetni, fontos, hogy megfelelő helyet biztosíts neki. A muskátli szereti a napfényt, de árnyékban is jól érzi magát, ha megfelelő mennyiségű fényhez jut. A muskátlit télen a lakásban tartod, és általában nem igényel túl meleg helyet.

A muskátlit általában hetente egyszer öntözöd meg, és ügyelj arra, hogy a talajjal együtt ne áztasd el a növényt. A muskátli jól érzi magát a trópusi klímában, így a talajját nem kell túlzottan öntözni. Ha a levelek kezdenek elsárgulni, az azt jelentheti, hogy túl sok vizet kaptak, így csökkentsd az öntözést.

A muskátlit általában műtrágyával táplálod, de ha nem rendelkezel ilyennel, akkor általában elég, ha a talajját két havonta átpermetezed trágyával. Fontos, hogy a muskátlit ne tápláld túl, mert az elhízáshoz vezethet.

Ha a muskátlidnak elkezdenek sárgulni a levelei, az azt jelentheti, hogy túl meleg helyen áll, vagy túl sok napfényhez jut. Ebben az esetben árnyékosabb helyre helyezd a növényt, és csökkentsd az öntözést. Ha a levelek elkezdenek lehullani, az azt jelentheti, hogy a növény túl hideg helyen áll, vagy túl kevés napfényt kap. Ebben az esetben helyezd a növényt melegebb helyre, és biztosíts neki elegendő napfényt.