női pulóverek

Mit érdemes tudni vásárlás előtt a női őszi kabátokról?

Divat

A különböző stílusú és vastagságú kabátok a női ruhatár egyik legfontosabb darabjai, hiszen jó kihasználhatók az aktuális időjárástól függően. A kevésbé fázósak akár egy őszinek mondott kabátban is áttelelnek, míg mások csak a legnagyobb melegséget biztosító ruhadarabban érzik komfortosan magukat. Ha kabátvásárláson gondolkodunk, akkor rengeteg fazon és szín közül választhatunk, ezért érdemes a webáruházak kedvező ajánlatai között böngészni.

Egy univerzális színű, jó fazonú női kabát az egyik legjobban kihasználható ruhadarabok egyike, másmilyen hatása van szoknyával, hosszúszárú csizmával viselve, mint sportosan, farmerral. Mind a színek, mint a trendek folyamatosan változnak, egy biztos, hogy a minőség sosem megy ki a divatból.

Téli kabát őszi kabát melyiket válasszam?

Az elmúlt években egy-egy rövid időszakot leszámítva nem volt hideg a tél, de tavasszal még elég sokáig kellett melegen öltözködni. Az őszi kabátokat gyakran nevezik átmenetinek, általában vékonyabb szövetből bélés nélkül, vagy vékony béléssel készülnek. Ugyanakkor igen gyakran tapasztaljuk, hogy a téli kabátként forgalmazott termék és az átmeneti kabát között vastagságra szinte semennyi különbség nincs.

Mitől függ, hogy milyen vastag kabátra van szükségem?

Első és legfontosabb, hogy mennyire vagyunk fázósak, de nagyban függ a közlekedési szokásainktól is. Azoknak, akik autóval járnak a munkahelyükre, és a bejárat közelében parkolnak szinte biztosan nincs szükségük kimondott téli kabátra. A réteges öltözködés most is divat, így ha mégis fagyosabb lenne az idő reggel, akkor egy meleg gyapjú, vagy kasmír pulcsi, és egy steppelt mellény gondoskodik a szigetelésről, és derékban megkötve a fazon is jól karcsúsítható. Azoknak sem kell túl meleg kabátra beruházni, akik sokat metróznak, vagy gyalogosan közlekednek a télen is pár fokkal melegebb belvárosban.

Mit viseljünk biciklizéshez?

Egy vízlepergető anyagból készült kabát elengedhetetlen azok számára, akik rendszeresen kerékpároznak. Hogy rövid, vagy hosszú fazon az ideális, azt egyéni igények és ízlések befolyásolják, egy hosszabb kabát jobban melegít, jobban szigetel és a ruhánkat is jobban védi. Az outdoor kabát bár nem olcsó, de a speciális tulajdonságainak köszönhetően viszontagságos időben képes megfelelő védelmet nyújtani, és a légáteresztő tulajdonsága miatt pedig a beleizzadástól sem kell tartani. A dzsekik általában fenékig, derékig érnek, addig a parka kabátok a comb felső részéig vagy a combközép hosszúságúak. A különböző fazonú és kiegészítőkkel ellátott parkák nagyon kedveltek, és a rövid kabátokkal, dzsekikkel ellentétben a törzset és a derekat is jól védik.

Kapucnis, vagy kapucni nélküli kabát az ideális?

Sokan nem kedvelik a túlzottan sportos öltözéket, így számukra jó választás egy stílusos finom steppelt mellény, vagy kabát, amelyek kapucnis és kapucni nélküli változatban is kaphatók. A kapucni amellett, hogy sikkes, nagyon praktikus, előnye, hogy nem csak a különböző csapadékok eső, hó ellen, de szeles időben is kellő védelmet nyújt.

Fekete kabát vs. színes kabát

Míg korábban az örökzöld fekete, és szürke szövetkabátok voltak az uralkodóak, addig mára egyre gyakrabban láthatunk színes, élénk színekben pompázó hölgyeket is, amely jó hatással van a hangulatunkra a borongósabb évszakokban. Nagyon divatos idén a bézs, a drapp és ezek árnyalatai a fekete és szürke mellett.

Prémes vagy nem prémes kabát?

A prém előnye, hogy még a legegyszerűbb fazont is képes feldobni, legyen szó parka kabátról, vagy szövetkabátról. Jó kompromisszum a leoldható szőrmegallér, amelyet egy mozdulattal tudunk le és felrakni, és az aktuális időjáráshoz, vagy a napi stílusunkhoz igazítani.

Hol vásároljunk kabátot?

Mindenkinek más az elvárása egy ruhadarabbal szemben. Vannak, akik a női pulóverek és az őszi, téli kabátok vásárlásakor is a színes, és sportosabb fazonokat részesítik előnyben, míg másoknak a kiegészítők például a sok zseb, kapucni, mandzsetta, vagy a patentozás a fontosabb. Vásárlás előtt érdemes minél több helyen körülnézni, így az Ozonee.hu webáruházban is, ahol garantáltan jó áron megtalálhatjuk azt a modellt, amelyet örömmel viselünk az idei szezonban.