Turmalin infraszauna

Infraszauna hősugárzó típusok

Életmód

Keramikus fűtőtestek az infraszaunában 60C hőmérsékletet képeznek, melyek kellőképpen  vannak látva egy védő rendszerrel ami bebiztosítja a szauna biztonságos üzemelését. Technológiája kissé elavult de annak ellenére magas a hatékonysága és azonnal üzemképes. Az élettartama kb. 8000 munkaóra.

A karbon sugárzók egy aránylag  modernebb gyártási technológiával készülnek. Hatékonyabbak és tartósabbak, mint a kerámia sugárzók.  Szénszálas bevonatuk nikkel ötvözettel készül. A termék használatkor előidézi a sugárzók magasabb termikus hatásfokát és ráadásul van egy nagyobb mechanikai és kémiai ellenállása is.

A karbon sugárzók tulajdonságuk miatt elérik, hogy teljesítményüket illetően  98% – ban kitermelt energiájukat  hővé változtatják át.További információ: Infraszauna típusok
Működésük során a nagyon alacsony infra frekvenciák  lehetővé teszik az emberi testben való mélyebb behatolást ahol  a hőhullámok elősegítik és meggyorsítják az emberi szervezet anyagcseréjét és fokozza a gyógyító folyamatokat a szervezetben.

Az infraszauna kabin elhelyezése a háztartásban

Az infraszauna kabin üzembe helyezése az nem igényes. Különböző átalakításokat egyáltalán nem igényel elégséges egy 230 V -os villanycsatlakozó. Nem igazán igényes az elhelyezésre sem hisz csupán 1m2 területet vesz igénybe. A hálózathoz a lakásban bárhol csatlakoztatható.

Az infraszauna előnye az,  hogy hatékonysága miatt kimondott előnyös, nem igényes az üzemeltetési költsége sem és megfelel minden  EU-s szabványnak.