ráncosodás ellen

Elmúltál 40? Így vedd fel a harcot a ráncok ellen hatékonyan!

Szépség

A bőr öregedése távoli valóságnak tűnhet, amíg néhány finom vonallal vagy kiszáradással meg nem jelenik, azaz el nem kezdődik a ráncosodás. Amennyiben már elfújtad a 40. gyertyát is a tortádon, ideje, hogy elkezdj gondolkozni azon, hogy hogyan szeretnéd legyőzni a ráncokat. Most adunk egy kis segítséget, azzal, hogy megmutatjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban felvenni a harcot 40 éves kor felett.

Mi történik 40 éves korunkban?

Ahogy az ember öregszik, a bőr alatti és az izmok körüli zsír elkezd olvadni és megváltozni, ami ráncok kialakulásához vezet. Azt hiszem ez a folyamat legalább a női magazinokból mindenki számára ismerősen hangzik. Szárazság, ráncok és finom vonalak, elszíneződés és laza bőr is előfordulhat. Számos tényező, köztük a genetika, az általános egészségi állapot és az, hogy mennyire jól ápoltad a bőrödet fiatalabb korod óta, határozza meg azt, hogy ez milyen gyorsan, és milyen formában fog bekövetkezni.

Nem mindegy, mit eszünk 40 éves kor felett

A táplálék is szerepet játszik az egészséges bőr megőrzésében. A nagy mennyiségű cukor fogyasztása a bőr glikációjához vezethet. A zöldsége, gyümölcsök gyakori fogyasztása segíthet elkerülni ezt. Ha citrom- és aloe vera-levet adunk a vízhez, az segíthet megőrizni a természetes ragyogást. A citrom C-vitaminban és káliumban gazdag, ami segít szabályozni az arc extra folyadék-visszatartását, és segít a puffadtság szabályozásában. Az Aloe Vera ásványi anyagokban és káliumban is gazdag. Fontos a bélrendszer jó egészségének megőrzése, mivel az ott előforduló probléma kivetüléseket idézhet a bőrön.

40 év után a bőr veszít rugalmasságából

A bőr az idő előre haladtával egyre inkább meglazul, ami a ráncok megjelenését okozza. 40 év után a kollagén és az elasztin (mindkettő szerkezetet biztosító fehérje) termelése is lecsökken. Előfordulhat enyhe izomtömeg-veszteség is, ami az arc megereszkedéséhez vezet. Manapság már rengeteg olyan termékről, alapanyagról tudni, ami lassítja ezt a folyamatot, segít csökkenteni a hatást. Az omega-3 zsírok és a ligetszépe olaj-kiegészítők segíthetik a kollagéntermelést és a hidratálást. De mesterségesen is be lehet avatkozni a folyamatba a plasztikai sebészet módszereivel. Illetve előfordulhat, hogy kell is, például, amikor a szemhéj olyannyira megereszkedik, hogy már zavarja a látást, akkor elengedhetetlen egy felső szemhéj plasztika. Ezektől sem kell tartani, hiszen az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre inkább kockázatmentesek, és fájdalommal sem járnak.

40 év felett a bőr hidratálására is kiemelten oda kell figyelni

A bőr hidratálása fontos, ezért igyunk vizet testsúlyunknak, magasságunknak, időjárásunknak és szomjúságunknak megfelelően. Mivel 40 éves kor felett a bőr könnyebben tartja meg a folyadékot, szárad ki, ezért különösen oda kell figyelni erre. Nemcsak belülről (a megfelelő folyadék elfogyasztásával) kell hidratálni, hanem kívülről is, a megfelelő kozmetikai hidratáló szerekkel. Arra figyelj, hogy mindig a megfelelő krémet válaszd, az arc bőre nagyon érzékeny, ezért csak az arcra készült kozmetikumok használata ajánlott ezen a területen.

40 éves kor felett könnyen elszíneződik a bőr

A bőr hormonális egyensúlyhiánya vagy napsugárzás okozta károsodása elszíneződéshez vagy pigmentfoltokhoz vezethet. Pontosan ezért van olyan nagy jelentősége a megfelelő erősségű fényvédő krém használatának még a téli napokon is. Használjon 30-as vagy magasabb faktorszámú fényvédőt az év minden napján, még akkor is, ha nem süt a nap! Amennyiben erős a napsugárzás, ne felejtsd el megismételni 3-4 óránként a fényvédő felvitelét!