szerszámosláda

Egy szerszámos ládának minden háztartásban helye van!

Otthon Munka

Kellene egy csavar, de valahol a szerszámkupac alján van, valószínűleg ott, ahol a szögek is pihennek. Szóval vagy kipakolod az összes eszközt és megkeresed az alul bujkáló alkatrészeket, vagy elmész a boltba és veszel néhány újat, hogy haladni tudj a munkáddal, ami egyébként csupán néhány percet venne igénybe. Ha szeretnéd a jövőben elkerülni az ehhez hasonló helyzeteket és jó lenne ha egy szög beverése a falba nem tartana tovább néhány pillanatnál, akkor itt az ideje, hogy beszerezd a tökéletes szerszámosládát.

Nem létezik olyan lakás, ház vagy kert, ahol időről időre ne lenne szükség valamilyen szerszám használatára. Legyen az egy beverésre váró szög, egy összeszerelendő bútor vagy egy kis javítani való és máris előkerül a kalapács, a csavarhúzó vagy a fúró. Ha szeretnéd ezeket megfelelő helyen tárolni és jó lenne bízvást nyúlni szükség esetén egy rendszerezett, átlátható szerszámosládába, akkor most megmutatjuk, milyen típusok között válogathatsz.

Mire jó egy szerszámosláda?

A kérdés jogos, hiszen alapvetően ha belegondol az ember, akkor egy dobozról van szó, amelybe belefér némi szerszám. Azonban ennél sokkal többről szól ez a történet. A mai, modern kialakítású ládák ugyanis strapabíróak és úgy vannak kialakítva, hogy a lehető legkisebb helyen tárolhass minél többféle szerszámot, praktikusan. Vagyis lehetővé teszi azt, hogy ne a kupac aljáról varázsold elő a kalapácsot, ha éppen arra van szükséged. Lesz végre külön helye a csőkulcsnak, a csavaroknak és a legkisebb alkatrészeknek is. Így ha szükséged van valamire, egyszerűen csak felnyitod és látod is, hova kell nyúlnod. Ráadásul létezik belőle számos különböző változat.

Milyen szerszámosládák léteznek?

Ma már számtalan különböző típusú szerszámosláda létezik, amelyet szakmabeli ezermesterek és a ház körül tevékenykedő laikusok is előszeretettel használnak. A számos különböző típusú, méretű, formájú és felhasználású műanyag ládákban jellemzően különböző rekeszek, kivehető részek és csavartárolók is helyet kapnak, így nagyon egyszerűen megtalálhatod közöttük azt, amely számodra a legideálisabb. Sőt, létezik olyan láda is, amelynek a tárolás mellett más funkciója is van, mégpedig kisebb munkaasztallá is átalakítható. Az pedig, hogy átlátszó tetejűt, kerekeken gurulót vagy szivacsos belsejűt választasz, az egyedül rajtad múlik.

szerszámosláda

Mit érdemes figyelembe venned a vásárlás előtt?

Mivel nagyon széles választék áll rendelkezésre a különböző ládákból, fontos, hogy próbáld meg közöttük megtalálni azt, amely számodra a legpraktikusabb. Ehhez lényeges néhány fontos dolgot figyelembe venni. Az első és legfontosabb szempont a méret, ugyanis ez alapján már alapvetően le tudod szűkíteni az egyébként igen gazdag szerszámosláda kínálatot.

Emellett mérvadó az is, hogy pontosan milyen eszközöket tárolnál benne, hiszen minden típus másra alkalmas. Ezzel kapcsolatban részletes információkat találsz hozzá az adott termékhez tartozó leírásban, amit ajánlott átbogarászni akár online, akár személyesen vásárolsz. Vagyis egészen másra van szükséged akkor, ha például néhány kézi szerszámnak és csavarnak keresel helyet és más típusok között kell nézelődnöd akkor is, ha elektromos eszközök is vannak a készletedben.

Szintén számításba kell venni a helyszínt is, vagyis azt, hogy hol használnád főleg. Hiszen bár a kisebb méretű, könnyű ládákat egyszerű A pontból B pontba eljuttatni, ha nehezebb szerszámok is kerülnek bele, más egészen másként fest a helyzet. Amennyiben főleg helyben használod a szerszámokat, akkor a garázsba tökéletes megoldás lehet egy fiókos változat, ám ha gyakran viszed magaddal vagy több helyen is használod, akkor a gurulós verziók között is ajánlott szétnézned.

Ezzel egyenesen arányosan függ össze a teherbírás is, ugyanis ezeknek a szerszámoknak súlya van. Azonban van olyan láda, amely 10-15 kg tömeget ki gond nélkül kibír. Végül, de nem utolsósorban érdemes a kinézetre is vetni egy pillantást, hiszen a legjobb az, ha nem csak praktikus, de esztétikus is egy ilyen szerszámosláda, amely nagyban megkönnyíti majd a mindennapjaidat. Hiszen ha minden kéznél van, akkor egy kép felfúrása a falra is gyerekjáték.