mosogatógép

A háztartási feladatok egyszerűen is megoldhatóak!

Otthon

Mosogatás… Mindennapos, vélhetően a legtöbbek számára kevéssé kedvelt kötelesség, ami persze nem halogatható, és aminek az elvégzésére nyilván alig akad jelentkező. Főleg, ha esetleg kettőnél több tányér, pohár vagy evőeszköz várakozik a megtisztulásra. A helyzet az, hogy ez a szituáció valószínűleg mindenkinek túlságosan is jól ismert. A jó hír az, hogy áttestálható ez a feladat másra, pontosabban egy eszközre, ami arra hívatott, hogy a mosogatás terhét levegye a már amúgy is fáradtságtól görnyedt vállakról.

Miért éri meg a mosogatógépet ráállítani a munka garmadának eltüntetésére?

Azért, mert ezáltal egyszerűbbé, könnyedebbé válhatnak a hétköznapok. A Gorenje mosogatógép legalábbis ezt ígéri, összhangban a vállalat cégpolitikájával. Valóban sokat jelent, ha a mosatlannal való bíbelődés kivitelezhető automatikusan, és nem manuálisan. A legtöbb háztartásban ez konkrétan naponta minimum húsz perces időmegtakarítással egyenlő, és akkor ez még tényleg csak a jéghegy csúcsa.

Ugyanis a gyártó különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csupán az idő terén biztosítson gazdaságos feltételeket, bár az tagadhatatlan tény, hogy az időnél nincsen értékesebb. Ugyanakkor a gyakorlatiasság szemüvegén át nézve roppantul lényeges kérdés, hogy a kiszemelt konstrukció mennyi energiát használ fel, fogyaszt el? Az elektromos áram, valamint a víz az a két komponens, ami nélkül esélytelen a megtisztulást végigkövetni. Viszont, pláne hosszú távon, cseppet sem szőnyeg alá söpörhető kérdés, hogy ezért cserébe mennyire nő meg az energiaszámlákon látható, amúgy sem csekély összeg? Nos, ahogy arra utaltunk, a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaságosság, mint jelző, minden tekintetben érvényre juthasson a termékei, azaz mosogatógépei esetén. Úgyhogy a vásárlás egyúttal tudatos elhatározásnak is tekinthető, mert még fokozott odafigyelés mellett sem reális, hogy a manuális mosogatás kevesebb energiát emésztene fel. A víz sokkal nagyobb mennyiségben folyik el még úgy is, ha a mosogató van teleengedve, és nem a folyóvíz alatt történik a makulátlanná varázslás. Ezen kívül mindegy, hogy a víz elektromos vagy gázbojler segítségével éri el a megfelelő hőfokot, az biztos, hogy ez a technológia is energiát követel. Azaz, ha összehasonlítjuk a kézi és a gépi mosogatást a takarékosság szemüvegén keresztül, akkor a kirajzolódó kép egyértelműen azt mutatja, hogy a mosogatógép kínálta paraméterek saját kezűleg felülmúlhatatlanok.

Mekkora háztartásokban állhat helyt a berendezés?

Sokszor merül fel az a dilemma, hogy vajon hány személyes háztartásban szerepelhet jól a kiválasztott készülék? Mert sokan attól tartanak, hogyha túl kevés a napi mosatlan mennyisége, akkor nem éri meg a beruházás, akkor, ahogy szokták mondani, többe kerül a leves, mint a hús.

Az igazság az, hogy a Gorenje mosogatógép felhozatalában többszemélyes típusok is megtalálhatóak, közöttük olyan variációk is természetesen, amik direkt kis létszámú háztartásokra, minimális mennyiségű mosatlanra szabottak. Hiszen egyáltalán nincsen kőbe vésve, hogy mindenütt naponta halmokban állnak a mosásra váró tányérok, evőeszközök, konyhai kellékek. A lényeg, hogy a kiválasztás előtt célszerű megfigyelni egy hetes periódust, napokra lebontva, megvizsgálva, hogy konkrétan darabra mennyi mosatlannal ildomos kalkulálni. Ha ez az összevetett adat megvan, akkor onnantól kezdve nem okozhat nehézséget a megfelelő modell felfedezése.

Mennyi karbantartást követel a mosogatógép?

A megfelelő anyagok, tabletták alkalmazásával túl sok fennakadástól nem kell tartani. A kemény vizes területeken fokozottan érvényes, hogy a vízkövesedés esélyét érdemes minimalizálni, mert ez az a fejlemény, ami a legtöbb kárt okozhatja, ráadásként többnyire észrevétlenül.

Aki biztosra szeretne menni, évenként leellenőriztetheti szakemberrel a berendezését, de alapvetően hosszú évekkel célszerű kalkulálni, már ami a zavartalan, hibátlan működtetést illeti. Ez a tény más megvilágításba helyezi a bekerülési költségek mértékét, amik alaphangon is kedvezőek, de ezáltal még tovább növelhető a megtakarítás mértéke.