A szögletfogadás fontos tudnivalói

Szabadidő

A különféle sportfogadási piacok

A sportfogadási oldalaknál ma már nem csak simán háromesélyes fogadási események vannak egy-két sport vonatkozásában. Ma már élő közvetítéseket lehet nézni, egy bet365 mobil alkalmazás segítségével utazás közben is fogadhatunk például, de vannak olyan fogadási oldalak is, amelyek teljes egészében kriptokkal működnek, tehát a kriptovaluta árfolyamok ismerői is megtalálják a számításukat. És nem csak technikai és funkcionális kérdésben vannak ilyen komoly változások, de a sportok vonatkozásában is. Hiszen akár a bet365 mobil app segítségével fogadhatunk az indiai nemzeti sportra, a kabbadira, vagy a pesapallo sportágát is a bukmékereknek köszönhetően ismerhettük meg.

És a piacon vonatkozásában is óriásit változott a fogadások világa, ma már egy labdarúgó-meccsre akár száznál is több piac elérhető, köztük olyan nyalánkságok, mint a sárgalapos fogadás vagy éppen a szögletfogadás. És a bet365 vélemények is azt mutatják, hogy a fogadóknak komoly igényük van ezekre a speciális piacokra, főleg, hogy nagyszerű nyerési lehetőségeket kínálnak. Mert bár nem gondoltuk volna, a bet365 Magyarország vonatkozásában is nagyszerű lehetőség szögletekre fogadni, volt aki milliókat nyert csak ilyen fogadások segítségével. A következőkben segítséget fogunk nyújtani azok számára, akik szögletfogadásban gondolkodnak, hiszen könnyű így fogadni, de nehéz jól csinálni.

A szögletfogadás legfontosabb tudnivalói

A legtöbb bukméker vagy applikáció, így a bet365 mobil app is többféle szögletfogadási piacot kínál. A bet365 magyar belépés után azonnal láthatjuk is, hogy a legalapvetőbb piac a szögletek teljes számára való fogadás. Ilyenkor a bukméker meghatároz egy határszámot, jelen esetben a 10,5 szögletet és nekünk azt kell megtippelnünk, hogy ennél több vagy kevesebb lesz a meccsen. És miután fél szöglet nincs, így csak kétesélyes lehet a piac.

A további szögletfogadási piacok között olyanokat találhatunk, mint a félidei szögletek száma, ami hasonlóan működik, csak félidőre vonatkozóan. Emellett vannak azért kevésbé ismert szögletes piacok is, amelyek hasonlítanak a pontos eredményes tippelésekhez. Például a bukméker listáz nekünk olyan piacokat, hogy 0-6 vagy 7-12 szöglet között lesz a meccsen vagy esetleg más tartományokat ad meg. Emellett pedig vannak még élő szögletfogadási lehetőségek is, ahol a fogadók az első szöglet időpontjára fogadhatnak vagy arra, hogy ki rúgja majd a következő szögletet.

A szögletfogadási stratégia minden labdarúgással megszállott fogadó fontos kelléke, ha arra adja a fejét, hogy szögletek számára fogad. És pont az a nagyszerű a labdarúgásban, hogy alapvetően egyszerű játék, de rengeteg olyan apró részlet rejtőzik egy-egy meccsben, hogy a kihívásokra, izgalmas piacokra vágyó fogadók biztosan megtalálják a számításukat. És mivel a fogadási applikációk egyre népszerűbbé válnak, így az élő szögletfogadás egyre többek és többek számára jelent lehetőséget. Mindenképpen tisztában kell lennünk szögletfogadás esetén az adott csapat taktikájával és képesnek kell lennünk olvasni a meccs dinamikájában is.

Ne gondoljuk azt, hogy a szögletfogadás egyszerű szerencsejáték, a tudáson és a rutinon múlik minden. Hiszen az olyan, saját bajnokságukban domináns csapatok esetén, mint a skót Rangers vagy a francia PSG, egy kisebb csapat elleni meccsen nagy mennyiségű szögletre kell számítani, ahogy a csapat a kapujához szegezi gyengébb ellenfelét. Ehhez pedig még az sem kell, hogy gólt, gólokat rúgjanak, hiszen egy teljesen védekezésre beállt kis csapat ellen megtörténhet, hogy a nagy esélyes 20-25 szögletet is rúg egy meccsen, de gólt nem tud szerezni. A szögletek számának megtippelése azon múlik, hogy milyen csapatok játszanak és nekik milyen a játékstílusuk.

További értékes tanácsok

Nem csak általános csapattaktikában kell gondolkodnunk, hiszen egy jobblábas jobbszélső biztosan többször próbál a pálya szélén elhúzni a védők mellett, növelve annak esélyét, hogy szögletek legyenek. Ugyanígy, egy ballábas jobbszélső valószínűleg inkább befelé cselez majd, így pedig csökkenni fog az esélye a nagyszámú szögletnek.

Fontos figyelembe venni egy jó szögletstratégiánál azt is, hogy az adott csapat hogy megy ki a meccsre. Hiszen például az angol Manchester City szeret dominálni, szereti magánál tartani a labdát, így bárkivel is játszanak, 10,5 szöglet feletti szögletszámra van reális esély. A kontrákra játszó csapatok esetén pedig pont ellenkezőleg, kisebb az esélye a szögleteknek, hiszen ők hosszú megindulásokra és futásokra építenek, kevésbé a szélen játszanak.

Még az is számít, hogy éppen milyen eseményen zajlik az adott meccs, hiszen egy

  • világbajnokság kieséses szakaszában,
  • vagy a BL utolsó meccsein
  • vagy az Európa Ligában

már mindent beleadnak a csapatok és ész nélkül fognak rohamozni – ez pedig további szögleteket eredményezhet. A legjobb stratégia pedig az szakértőnk, Kollar Aladar (az életrajza itt olvasható) szerint, ha élőben az utolsó 10 percre szállunk be figyelni, hiszen ilyenkor nagy valószínűséggel a szögletek száma a bukméker által megadott határ környékén billeg.

Aki nagy összegeket nyert már szögletfogadással, az mindig az utolsó 10 percen próbált nagyot akasztani. Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogyan alakult a mérkőzés, hiszen ha az esélyesebb csapat van éppen hátrányban, akkor nagy valószínűséggel nyomás alá fogják helyezni ellenfelüket és további szögletekre számíthatunk. Egy unalmas, mindenkinek jó nulla-nulla esetén kisebb az esélye, hogy teljesen felpörög a meccs a végére, így ez nem a legjobb szögletfogadási lehetőség.