női parfümök

A megfelelő parfüm megtalálása – avagy mit válasszunk?

Vásárlás

Kevés írás szól arról, hogy a parfümök illatjegyei jellemzően társíthatóak különféle személyiségjegyekkel. Már pedig ez egy pszichológiailag is igazolt dolog. Nézzük meg tehát, hogy milyen parfümök illenek a különböző személyiségekhez.

A parfümtervezők a tervezés során az adott illatot mindig bizonyos karakterisztika mentén alakítják ki. Minden illat egy érzelmet, egy életérzést tükröz. Gondoljunk csak bele a női parfümök reklámjaiba, ahol a független vagy romantikus nő eszményképét hangsúlyozzák egy illat bemutatásakor.

Mely személyiségtípusokhoz milyen illatok?

Ha romantikus alkatok vagyunk, a virágos, édeskésebb illatokat fogjuk preferálni. Gondolhatunk itt olyanokra, mint a rózsa, a vanília vagy az édes narancs. Egy határozott, karrierista, mégis nőies nő illatjegyei általában mélyebb, balzsamos, kicsit komolyabb illathatással rendelkeznek. A tömjén érzéki, mégis komoly múltat sejtető, keleties misztikussága pontosan az ilyen személyiségeknek ajánlott. Aki sportos, aktív életet él és a frissesség jellemző rá, azoknál a citrusos illatok fognak inkább dominálni. Természetesen parfümöt úgy is választhatunk, hogy különféle alkalmakra más illatokat használunk. Viszont ha megfigyeljük alap személyiségünk rejtett darabkáit, a különféle alkalmi választásokban is megtaláljuk majd azokat.

Parfümárak – tényleg megéri drágábbat választani?

Kedvenc illatainknál a válasz egyértelműen igen. Ezek tartósságához nem érhet fel egyik olcsóbb parfüm sem. Elsőre talán soknak tűnhet egy drágább darab ára, de jobban átgondolva mégis megéri. Ezekből a parfümökből sokkal kevesebb elég a megfelelő illathatáshoz, így hosszabb ideig elég egy üvegcse belőlük. Másrészről nem feltétlen találjuk meg a saját személyiségünkhöz passzoló illatokat az olcsóbb pacsulik között. Márpedig ahogy ezt fentebb is kifejtettük, pontosan ez volna a lényeg. Az illatunk a saját személyiségünk kifejeződése a külvilág felé, akárcsak a ruházatunk vagy a frizuránk, így hát nem éri meg sajnálni rá a pénzt.