Pályázatok egyéni vállalkozóknak

Pályázatok egyéni vállalkozóknak

Cégvilág

Az új fejlesztési ciklus felhívásai folyamatosan jelennek meg, várhatóan rengeteg pénz kerül még a közeljövőben kiszórásra. Ez jó hír a gazdaság szereplőinek számára, mivel a világjárvány, és a hónapok óta tartó lezárás miatt igen csak megroggyant a gazdaság. Újra megnyílt a munkahelymegőrző támogatás azoknak a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak, akik 25 főnél nagyobb csoportos létszámleépítésre kényszerülnének.

A megjelent felhívásokat, és a médiumok által ismertetett, a közeljövőben megjelenő pályázatokat nagyon várják a hazai vállalkozók. A felhívások jelentős része a kettős könyvvitelt folytató gazdasági társaságok számára nyújtanak kedvező konstrukciókat, de már megjelentek pályázatok egyéni vállalkozóknak, KATA-s egyéni vállalkozóknak és egyéni cégek számára is. A vissza nem térítendő támogatási lehetőségek és hitelkonstrukciók is elérhetők, amelyet új gép és eszközbeszerzésre, ingatlanfejlesztésre például telephelyvásárlásra, illetve fejlesztésre lehet fordítani.

Érdemes a pályázatokra időben felkészülni, mivel egyes támogatások csak a keret kimerültségéig állnak rendelkezésre. Ezért a jelenlegi időszakban erősen ajánlott rászánni az időt a jövőbeni célok és fejlesztési tervek megfogalmazására. Az idő azért is fontos, mert a tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban sok olyan népszerű és kedvező felhívás volt, amely pillanatok alatt lezárult, így csak azok tudtak gyorsan élni a lehetőséggel, akiknek csak az asztalfiókból kellett előhúzni a pályázati dokumentációt.