Palermo látnivalók

Palermo látnivalók

Utazás

Palermo Szicília legnagyobb városa. Az első emberi települések nyomai Palermo vidékén az őskorból származnak. Ezek egyben Szicília történetének legrégebbi emlékei is. Történelme során jelen voltak a főníciaiak és görögök,  volt Római fennhatóság alatt, az aglabidák is uralkodtak itt, ekkor Szicília és vele együtt Palermo virágzó életet élt.

A Normannok Palermót a sziget fővárosának tették meg.  A Szicíliai Királyság idejében rengeteg uralkodó ült a trónon. Ezután következett a Burbonok időszaka majd az egyesülés után Palermót választották Szicília adminisztratív székhelyének.

A város a több száz éves történelmi és kulturális életének köszönhetően igen gazdag építészeti emlékekbe, mondhatni, hogy a világ egyik leggazdagabb nagyvárosa ilyen téren, az európai normann építészet első helyen álló központja. A városba érkező turisták számára rengeteg szebbnél-szebb látnivaló található.

A palermói székesegyház  amely valaha muzulmán mecsetként működött, 1135-ben lett átalakítva keresztény templommá. A San Giovanni degli Eremiti templom,1132-ben épült. A Martorana templom  a XI. száza elején a San Cataldo templom a XII. századi. A Santa Maria della Gangia templom , a San Giuseppe dei Teatini templom, a Oratorio di San Lorenzo templom, az Oratorio del Rosario templom, a Martorana templom belseje, a  XVII. századi Santa Teresa alla Kalsa templom, az ezerötszázas években épült Santa Maria dello Spasimo templom mind csodálatosan szép látványosság úgy építészetileg mint küldő-belső megjelenését tekintve.

Palermo látnivalók

A városban található paloták közül az egyik legszebb egész Itáliában a Palazzo dei Normanni, de igen értékes és jelentős épület a Palazzo Abatellis melyben a városi képtár található.  Látható még a városnézés során a Palazzo Zisa és a Museo Archeologico Regionale amely a  régészeti múzeumnak ad helyet, itt tekinthető meg az  ország egyik leggazdagabb gyűjteménye, etruszk, karthágói, római és görög anyagokkal.

A Teatro Massimo a nagyszínház már 1897-ben látogatott volt. A szépségre és felüdülésre vágyóknak remek hely a  palermói botanikus kert melyet  1785-ben alapítottak. Kapucinus katakombák, sok mumifikálódott testtel izgalmas és érdekes látnivaló. Végül a  városban levő Monte Pellegrinóhoz kirándulók számára lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

További utazási tippek

Dubai
Marseille
Bologna
Sevilla