Oslo

Oslo látnivalók

Utazás

Oslo, Norvégia fővárosa és Skandinávia három legnagyobb városa közé tartozik. A város az Oslo-fjord csúcsánál fekszik és idilli erdős dombokkal van körülvéve.

Oslóban található a világ egyik leglátványosabb Operaháza, számos világhírű múzeum és nem utolsósorban ez az a város, hol minden évben átadják a Nobel-díjakat.Nem csak a számos látnivalót, parkot és üzletet lehet gyalog kényelmesen megközelíteni, hanem pillanatok alatt kint lehet a természetben is.Nemcsak Oslo központjában sok a látnivaló hanem a városon kívül is például a középkori Oslo romjai, a Gamblebyen vagy a Holmenkollen sportközpont, ahol minden évben rangos síkupát rendeznek.

Oslo

Az Akershus várkastélyt 1299-ben építették és habár az idők folyamán többször lerombolták, majd helyreállították és renoválták, még ma is a régi középkori falak dominálnak.A vár területén található a Norges Hjemmefrontsmuseum, vagyis az ellenállás múzeuma, ahol megindítókiállítás látható a német megszállásról.

A TusenFryd vidámpark Norvégia legnagyobb vidámparkja, vizi vidámparkkal egybekötve.
A Vigeland szoborpark Norvégia legtöbbek által látogatott látványossága. Évente több mint egy millió turista látogatja meg.A parkban több mint 200 szobor található bronzból, gránitból és vasból.

Osloban nagyon sok múzeum található és ha ideje engedi feltétlenül nézze meg őket.A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül, a viking hajómúzeum /Vikingskipshuset/, a norvég Szabadtéri Múzeum /Norsk Folkemuseum/ és a Kon-Tiki Múzeum. /Kon-Tiki-Museet/.

Oslo

A Királyi Palota is Oslo fontos turista célpontja.A kastély egy nagy park közepén áll és egyelgé egyszerű épület.A kastély csak néhány éve látogatható és ha a király a kastélyban tartózkodik,akkor fel vannak húzva a zászlók.
Az új oslói Operaházat 2008-ban adták át és a formáját tekintve egy jéghegyhez hasonlít és benne található Norvégia legnagyobb csillárja.

Oslónak három nemzetközi repülőtere van, ezek a Gardermoen, a Rygge és a Torp.A város metró, busz és villamoshálózata nagyon jól kiépített. Az Oslóhoz tartozó szigeteket komppal lehet elérni.

További látnivalók, utazási tippek
Piran
Strandok a Kvarner-öbölben
Baden-Baden
Köln látnivalók