gyerek gitár

Mitől különleges a gyerek gitár?

Gyerek

Gyakran kérdezik a szülők, hogy milyen gitárt vegyenek a gyereknek. A gyerekeknek szánt jó, klasszikus gitárok sok fontos tulajdonsággal rendelkeznek, és kicsit másképp választjuk ki őket, mint a felnőttek hangszereit. A legjobb gyerek gitárok könnyűek, jó hangolásúak és biztonságosak. Ha komolyan gondoljuk a zenetanulást, akkor mindenképpen minőségi darabot válasszunk, ne az árkérdés legyen a fő tényező a döntésben!

Jó gitár gyereknek

A lehető legjobb gitár kiválasztása gyermeked számára számos előnnyel járhat az egész életén át. A neurobiológiának köszönhetően széles körben ismert, hogy a gitározás tanulása segít a gyermeknek jobban elsajátítani a kognitív, érzelmi és szociális fejlődést, valamint a motoros készségek koordinációját. A hangszertanulás sikere természetesen az élet minden területén további elismerésekhez vezethet. A megfelelő gyermek akusztikus gitár kiválasztása elősegíti a lurkó sikerének útját, tehát felfoghatjuk egy jövőbe fektetett projektként is. Tény, hogy a gyerekeknek kicsit nehezebb gitárt választani. A piacon nagyon sok nagyon olcsó „gitárszerű” terméket találunk, amit a szülők nagy csoportja előszeretettel választ – elsősorban az ár miatt. Nem nehéz kitalálni, ez a kategória nem tesz nagy szívességet a gyereknek.

Milyen gitárt vegyek?

Válassz olyan gyerek gitár típust, amelyet ellenőriztek és beállítottak a könnyű játszhatóság érdekében. Egy nem megfelelő gitáron nehéz játszani. Ha gyermeked nehezen tudja lenyomni a húrokat, hogy tiszta hangot adjon, soha nem fogja megtapasztalni a hangszeren való játék megtanulásának, finommotorikus készségeinek fejlesztését vagy kognitív előnyeit. A gyermek gitárnak a lehető legpuhábbnak és legkényelmesebbnek kell lennie. Ez a legkritikusabb és sokszor figyelmen kívül hagyott szempont a gitár kiválasztásakor. A legtöbben soha nem kérdőjelezik meg egy hangszer játszhatóságát, és inkább a hangszer színére figyelnek. Gyermeked azon képességét, hogy hatékonyan tanuljon meg játszani, nagyban befolyásolja a gitár felépítésének minősége és a könnyű játékot szolgáló beállítások pontossága.