fogyás

Mi Kell a Sikeres Fogyáshoz?

Egészség Életmód

Vannak akik csak egy-két felesleges kilótól, mások jelentős túlsúlytól szabadulnának meg. Akárhogy is nézzük a fogyókúra központi téma az emberek nagy részénél. Sajnos a világon nagyon sokan vannak, akiket érint ez a téma. Mint tudjuk ez nem csak azért probléma, mert az emberek nincsenek megelégedve saját külsejükkel, hanem azért is mert az elhízás az okozója több egészségügyi problémának is. Ennek megfelelően rengeteg fogyókúrás módszer létezik. De hogyan lehet ezekkel lefogyni? Egyáltalán melyikkel érdemes?

Villámdiéták

Annyi eszköz van már a súlycsökkenés elérésére, hogy az emberek nem tudják melyiket is érdemes választani, ha valóban tartós és eredményes fogyást szeretnének produkálni. Ha nagyobb súlytól szeretnénk megszabadulni mindenképpen felejtősek a nullkalóriás diéták, amik pár nap alatt ígérnek gyors és látványos fogyást. Ezek többnyire megvonnak a szervezettől szinte minden tápanyagot, azaz ez pár napos koplalásnak mondható. Ez valójában fogyáshoz vezet, mert a szervezet elkezdi felemészteni a raktárakat, de amint visszatérünk a normál étrendhez a súlyunk is visszatér. Hiába tart rövid ideig az effajta fogyókúra szenvedés az egész.

Megvonásos diéták

Vannak még azok a hosszabb időtartamú diéták, amik korábban igen divatosak voltak, de ma már elavultnak mondhatóak. Ezek csak néhány fontos tápanyagot csökkentenek le drasztikusan vagy hagynak ki teljesen az étrendünkből. Fontos azonban tudnunk, hogy a szervezetnek minden tápanyagra szüksége van az egészséges működéshez! Azok a módszerek tehát, melyek ezt nem tartják szem előtt nem lehetnek egészségesek, legalábbis hosszú távon.

diéta

Életmód diéták

A manapság trendi diéták egyszerre figyelnek az egészséges életmód tartására és a fogyásra. Ezek a fogyókúra módszerek nem szuper vékonyra akarnak mindenkit formálni, hanem a mindenkinél a különböző ideális testsúly elérésére és megtartására fókuszálnak. A rengetegféle élelmiszer, a globalizáció hatása végül is az, hogy nem figyelünk oda arra mivel táplálkozunk. Mindenfélét és összevissza eszünk. Ezek a diéták azt hirdetik, hogy meg kell tanulnunk újra egészségesen élni, a szükséges tápanyagokat az egészséges arányban bejuttatni a szervezetbe, azaz tudatosan kell táplálkozni! Ha ezt az elvet megértjük és odafigyelünk az ételeink minőségére szervezetünk reagálni fog! Se több se kevesebb nem lesz a súlyunk az ideálisnál!

Gondolkodás és Mozgás

A megfelelő táplálkozás mellett természetesen életünk része kell hogy legyen a mozgás, mert azért vagyunk élőlények, hogy mozogjunk. Gondoljuk csak el mi történne ha egy helyben kellene ülni egy egész napot! Nem lenne jó, igaz? Így működik a testünk muszáj megmozgatni, hogy jól érezze magát! Az utolsó, de fontos dolog ami még szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a fogyókúra az a saját döntésünk! Ne külső nyomás hatására akarjunk lefogyni, mert az úgy nem fog menni! Kell az, hogy mindenki saját maga akarjon változtatni jelen helyzetén, legyen az ember motivált maga által és biztos abban, hogy eléri amit akar. Akár hiszed akár nem, ez csak így működik!

dietak