női bőr szandál

Kényelmes női szandálok a lábaink egészségéért a nyári melegben

Divat

A pedikűrösöknek ismét lesz munkájuk, és a nők gyakori vendégeik ebben az évszakban, ahogyan a 2022-es nyári, női szandáltrendek ismét előtérbe kerülnek. Az szintén nem elhanyagolható tény, hogy ezzel a lábbelivel sokat tehetünk a lábaink egészségéért is.

A sokoldalú női szandálok

A cipőket általában három kategóriába sorolják: tornacipők, csizmák és szandálok. Az első kettő, a tornacipő és a csizma mindig jól néz ki, de általában ugyanazt az általános szerkezeti felépítést követik. A női szandálok azonban olyan sokféle változatban kaphatók, hogy nehéz elhinni, hogy mindegyik pár továbbra is belefér a szandálkategóriába. Idén nyáron úgy tűnik, hogy több női szandál választható, mint valaha, de a legnagyobb trendek két csoportba sorolhatók: az Y2K ihletésű és sportos sziluettek. Ezek a csoportok egész évben divatosak voltak a ruházati cikkek terén, így teljesen logikus, hogy a szandálszezonra is behozták őket. Az Y2K ihletésű szandálokon belül van néhány kiemelkedő stílus – a magas platformok, a pántos sziluettek és még az ékek (igen, ékek) is visszatértek. Noha nem kell készen állnia mindhárom stílus újjáélesztésére, a végén legalább egybe biztosan beleszeret.

A női szandáltrendek másik végén a divat kedvéért hordott sportszandálok megjelenése áll. Ez a tökéletes szandálstílus a szellősebb nyári ruhákhoz vagy szoknyához és bő farmerhez.

A Fearless Flip Flop

Az elmúlt néhány évben a papucsot csak strandra való lábbelinek tekintették, de ebben a szezonban divatba jöttek. A papucsok most a visszafogottan menő nyári cipők közé tartoznak. Párosíthatjuk őket széles szárú nadrággal – a lenvászon vagy a bő farmer is használható –, de néhányuk mellé akár egy divatosabb ruhát is illeszthetünk. A legtöbb trendhez hasonlóan van egy minimalista és egy maximalista megközelítés is. Egy egyszerű fekete bőr női szandál (papucs) illik a minimalista stílushoz, de ha valamivel szórakoztatóbbra vágyunk, válasszunk vastagabb pántot élénk színben vagy mintával.

A Wedge Heel női szandál

Ha lesz vita bármely szandáltrend körül, az az éksarkú lesz. Lassan, de biztosan az ékek ismét divatba jöttek. Bár nem bocsátkozunk jóslatokba arról, hogy újra ékszereket és vékony farmert párosítunk-e majd hozzá, a szőtt éksarkú mégis gyönyörűen mutat egy nyári ruhával vagy szellős vászonruhával. Ez a stílus egy másik nagyszerű alternatíva a klasszikus sarkú cipők helyett olyan eseményekre, ahol sok állással és tánccal kell számolni.

A stílusos női szandál

Hogy mitől stílusos egy szandál, az gyakran ízlés és vélemény kérdése. A kényelem azonban meghatározott kritériumokon múlik. Az anyagok, a felépítés, a rugalmasság és a légáteresztő képesség néhány olyan tényező, amelyet a szakértők figyelembe vesznek, amikor a legkényelmesebb női szandálokat értékelik – és nekünk is ezt kell tennünk, ha olyan szandálra vágyunk, amelyet egész nap viselhetünk, és nem okoz hólyagokat vagy gyulladást.

Mire figyeljünk oda? A vastag, párnázott talpra, amely szilárd, de nem túl merev a középső talprészen, és egy enyhén megemelt sziluettre vagy ékre, amely lefelé keskenyedik a lábfejünkig, és elmozdítja a súlyunkat az olyan érzékeny területekről, mint amilyen a sarok.

A mély sarokkupák és a rugalmas pántok szintén segítenek a lábtartásban, és biztonságosan a helyén tartják, hogy megakadályozzák a pronációt (befelé dőlést) vagy a boka süllyedését.

Hogy jó minőségű szandált találjon, ahhoz a szokásosnál valamivel többet kell költenie, mint mondjuk egy eldobható papucsra vagy ékre, amely aranyosan néz ki, de amelyben a nap végére összerándul. Ebben az esetben azt kapja, amiért fizet. Szerencsére a hazai internetes boltokban a női szandálok sokszínű választéka vár minket, hogy egyéni szempontok szerint kényeztessük lábainkat, miután beszereztük a számunkra megfelelő lábbelit.