Krapinske Toplice

Horvátország wellness turizmus

Utazás

A Horvát Idegenforgalmi Közösség szinte folyamatosan nagyarányú befektetéseket eszközöl a horvát turisztikai iparágba, azon belül is a már eddig is nagyon népszerű Adria-parti településektől távolabb eső régiókban. Horvátországban a turisztikai iparágon belül a magas színvonalú wellness szolgáltatások és az egészségturizmus fejlesztése a fő célkitűzés.

A befektetéseket elsősorban a Zágrábtól északra fekvő gyógyfürdőkbe tervezik eszközölni, konkrétan Krapinske Toplice-ban. Itt egy hatalmas gyógyüdülő komplexum épült, zárt medencékkel és prémium wellness szolgáltatásokkal. A komplexumban egyaránt megtalálhatóak a medencék mellett a szaunák és a masszázsszalonok is.

Maga a vidék is különleges látványosságokkal szolgál, hiszen a Zagorje-i dombhátakon elszórva mindenütt régi várkastélyok állnak a kivételesen szép, jól megőrzött természetes környezetükben. A projekt fő beruházója a Sunce Hoteli vállalat amelyik az Adriai-tenger partján már 12 szállodát üzemeltet. A beruházás értéke 109 millió euróra rúgott. A komplexum egyszerre 1180 vendég egyidejű kiszolgálást biztosítja négy- és ötcsillagos színvonalon. A szolgáltatások köre a rehabilitációs kezelésektől a szórakozási és sportlehetőségekig terjed.

Természetesen a tengerparti övezetekben is eszközöltek beruházásokat, a klasszikus szállodaipari szolgáltatások körében. Dubrovnik-ban a régi Plakir Hotel született újjá, új néven. Jelenlegi elnevezése Valamar Lacroma Resort. Mali Losinj-ban a Hotel Aurora, Split-ben pedig a Hotel Marjan lett felújítva és modernizálva. Természetesen a fejlesztés a jelenkori trendeknek való megfelelést biztosítja, különösen ami az egészségturizmust illeti.