gel lakk

Hogyan lehet tartós a gél lakkod?

Szépség

A műköröm stúdiókban egyre nagyobb az igény a gél lakkozásra.

Követői körében számos tulajdonsága miatt népszerű. Többek között azért választják előszeretettel, mert ötvözi a körömlakkok és zselés műkörmök tulajdonságait. Legfontosabb ismérve, hogy rendkívül gyors a száradási ideje, és 2-3 hétig tartós és gyönyörű fényű lesz a manikűrünk.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy míg a zselés műköröm feltűnően vastagítja a körmöket, a gél lakk használatával sokkal természetesebb hatású manikűrt kapunk, amely még tartós is lesz. Talán az a legfontosabb érv, hogy egyáltalán nem karcolódik meg, lepattogni is és lekopni sem tud, végig megtartja gyönyörű fényét.

gel lakk

Viszont, ha idő közben meg szeretnénk válni tőle, fontos, hogy ha pár dolgot szem előtt tartsunk:

Természetesen legjobb, ha a műkörmösünkre bízzuk, mert ő szakszerűen tudja eltávolítani a lakkot, anélkül hogy a köröm felszínét megsértené, amellyel akár a későbbi körömfertőzés kialakulását is megelőzhetjük.

De előfordulhatnak olyan esetek, hogy házilag szeretnénk megoldani a lakkozott réteg eltávolítását. Fontos, hogy pár szabályt betarts a tökéletes eredmény eléréséhez:

  • Szánj időt a leáztatásra – ne kapargasd le!

A helytelen eltávolítás következménye a körmök rongálódása, mert a gél alapvetően nem károsítja a körmöket.

  • Szükség van otthoni leszedő oldatra- illetve házilag készített acetonos oldatra /100 %-os acetonból.
  • Durva reszelő, vattakorongok, alufólia csíkok, pálca

gel lakk

Először egy durva reszelő segítségével addig kell reszelni a gél tetejét, amíg tompa nem lesz a fénye. Majd a vattakorongokat itass át acetonnal, helyezz minden egyes köröm tetejére egyet-egyet belőle, és légmentesen csavard körbe alufólia csíkokkal az ujjaidat. Minimum 10 perc várakozási idő szükséges, hogy az oldószer kifejtse a hatását. Viszont nem árt tudni, hogy ez a hatóidő függ többek között az általad használt gél lakkod tulajdonságaitól, ezért próbálgatni kell türelemmel, hogy mennyi hatóidő szükséges a lepattogzás eléréséhez.

Ezt követően már könnyedén eltávolíthatóak a körömházról egy pálca segítségével a felemelkedett gél bevonatok.

Ne feledkezz meg végül körmeid hidratálásáról, körömápoló olajjal való kényeztetésről!