merevedési zavar

Házilag is megoldható a merevedési zavar kezelése?

Egészség

Merevedési zavar. Sok férfi már a szót olvasva is elkezd rettegni attól, hogy egyszer talán majd eléri a probléma. Az évek múlásával nem csak a nemi vágy csökkenése tekinthető általánosnak, hanem a szexuális élet ritkulása is. Persze minden viszonyítás kérdése, és az sem mindegy, állandó párkapcsolatban él-e a férfi. De mi a helyzet akkor, ha merevedési zavar jelentkezik a szexuálisan aktív korban? Hogyan érdemes kezelni ezt úgy, hogy abból eredményesen sikerüljön kijönni? Mekkora szerepe van mindebben a partnernek?

A témával kapcsolatban érdemes tudni, hogy gyakran a vérnyomáscsökkentő készítmények szedése zavar be a folyamatba. A magas vérnyomás komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, ezért annak kezelése mellett biztosan nem lehet elmenni. Vannak azonban olyan módszerek, természetes készítmények, melyek segíthetnek a merevedési zavarok kezelésében. A merevedési zavar előfordulását természetes úton is meg lehet előzni, de bizonyos esetekben orvosi kezelésre lehet szükség.

Elsősorban érdemes tisztában lenni azzal, hogy a merevedési zavar nem jelent egyet az impotenciával. Az évek múlásával ugyan nő gyakorisága, de nem törvényszerű, hogy valakit akár 60 év fölött érintsen a gond. Tény az is, hogy általában nem szervi, sokkal inkább érzelmi oka van a jelenségnek, mely egyszeri, vagy rendszeres is lehet. Az alkoholfogyasztás vagy a stressz hatására előfordulhat egyszer-egyszer, ha viszont rendszeresen tapasztalható a kellemetlenség az ágyban, akkor mindenképpen megéri azzal foglalkozni.

A prosztata megnagyobbodása, a szív-és érrendszeri elváltozások, az erek és az idegek károsodása, az egészségtelen életmód, a káros szenvedélyek vagy a már említett férfi klimax egyaránt állhatnak a háttérben. Ezek diagnosztizálásához akár szakember felkeresése is szükséges lehet. A párkapcsolati problémák egyetlen ellenszere az őszinte kommunikáció, akár párkapcsolati terápia vagy szexológus bevonásával. A stressz, a szorongás megfelelő kezelése, elengedése szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy a nemi életet a maga teljességében, merevedési zavarok nélkül sikerüljön megélni. Vannak olyan készítmények is, melyek étrend-kiegészítőként szolgálják a tartós merevedést és így a szexualitás terén megélt sikereket.