Dagaly-gyogyfurdo-Uszoda

Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda

Utazás

Az egyik legrégebbi fürdő a szolgáltatások gazdag választéka miatt népszerű a látogatók körében, emellett a termálvizét a különböző egészségügyi problémák miatt is sokan keresik fel kúraszerűen. A közelmúltban Wellness részleggel egészült ki a szolgáltatások palettája.

A budapesti fürdők elterjedését a Duna meder alatt lévő termálvizek feltárása és felhasználása tette lehetővé. A Dagály fürdő 1948-ban nyílt meg és igen népszerű volt a nyári hónapokban a környék zömmel munkás lakossága körében. A hetvenes évektől 2013-ig a fürdőt a Széchenyi Gyógyfürdő vizével látták el, napjainkban a Béke kút gyógyvizét használják.

A Dagály termálfürdő vízének jellemzői

A Béke kút kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos, és szulfátos termál gyógyvíz, amely nyomokban fluorid és metaborsavat is tartalmaz. A gyógyvíz a következő problémák és betegségek esetén kedvező hatású:

 • ízületi gyulladás
 • gerincoszlop merevedéssel járó megbetegedései
 • ortopédiai jellegű elváltozások
 • köszvény
 • idegfájdalmak
 • ischiás és más idült állapotú ideggyulladás
 • idült derékfájás és izomreuma
 • baleseti utókezelések esetében.

A Béke kút vize ivókúraként is alkalmazható:

 • gyomor –és bélhurutos megbetegedések,
 • gyomorsav túltengés
 • vesemedence gyulladás és vesekő képződés esetében.

A közelmúltban felújításon és bővítésen esett át, és a pesti oldal legnagyobb alapterülettel rendelkező strandfürdője wellnessrészleggel gazdagodott.

A fürdőben a napjainkban megszokott fürdőszolgáltatásokhoz különféle gyógyszolgáltatások is igénybe vehetőek.

A gyógyvizes gyógymedence termálvize hatásos idült gyulladásos és mozgásszervi bántalmak esetén. A föld belső hője által felmelegített termálvizet régóta használja az ember gyógyításra és megelőzésre. A napi 15-20 perces fürdőzéssel a víz kén és ásványi anyag tartalma a bőrön keresztül szívódik fel.

A szénsavas kádfürdő 32-34 Celsius fokos vízében a szén-dioxid gáz apró gázszemcséi a bőrön keresztül felszívódnak, amely pihentető kezelésként is kiváló hatású.

A víz alatti vízsugármasszás kezelés csak orvosi utasításra vehető igénybe. A balneoterápia és a hidroterápia hatásain alapuló kezelés serkenti a vér nyirokkeringését, amely a szervezet méregtelenítő folyamataira van kedvező hatással.

Szintén orvosi utasításra vehető igénybe a gyógymasszázs, amelyet általában a hát, mellkas, nyak, kar és alsó végtagokon végeznek.

A Dagály fürdő egyéb szolgáltatásai

A 300 négyzetméteres gyógyászati részleg mellett egy 290 négyzetméteres Wellness részleg is található. Finn szauna, infraszauna, gőzkamra, sószoba és tepidárium választéka áll rendelkezésre.

A Wellness részlegben a látogatók hideg vízű merülőmedencét, jakuzzit, és Kneipp-medencét használhatnak.

A Dagály fürdő családok részére is kiváló pihenést biztosít. A gyermekeknek egy modern vízágyús, párakapus játszótér, és egy kalózos játszótér épült ki, de a strand területén különböző sportpályák, és fitneszpark is helyet kapott.

A strand hét felújított, illetve újjáépített medencével üzemel. A régi pillangó medencék jelenleg is megtalálhatóak, és strand, tan, termál és gyermekmedencék is kiváló sportolási lehetőséget és kikapcsolódást tesznek lehetővé.

Megközelítése

1138 Budapest, Népfürdő u. 28-30.