Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés hyaluronsavval

Szépség

Az ajakfeltöltés manapság az egyik legnépszerűbb eljárás, nem csak az idősebbek, hanem a fiatalabb lányok is igénybe veszik. Az első benyomások rengeteget számítanak, és sokan vélik úgy, hogy ajakfeltöltéssel előnyösebb külsőt érnek el, és nő az önbizalmuk. Próbálkozni lehet házilagosan sminkeléssel, vagy ajakfeltöltéssel, amely hosszú távon garantálja a dús, fiatalos ajkakat.

A korral az ajkak vastagsága csökken, és a ráncokkal együttesen az idősebbnek és jelentéktelenebbnek tűnik az arcunk. A szépség egy igen szubjektív fogalom, fontos, hogy a külsőnkkel elégedettek legyünk. Az ajak a szem mellett az arc egyik legfontosabb része, ezért érhető, hogy mindenki ápolt és dús ajkakra vágyik. Sokan vannak, akik azért keresnek megoldást a vékony, vagy a kor miatt vékonyodó ajkukra, mivel szigorúságot kölcsönöz az arcnak. Az első benyomások mindig fontosak, ez igaz annak ellenére, hogy úton útfélen azt halljuk, hogy ne ítélj elsőre.

Mit sugall az ajak formája, és mérete?

Az ajaktrendek az évszázadok során sokat változtak, egy biztos, hogy manapság a nők általában telt és igéző ajakra vágynak. Hogy a benyomások mennyit számítanak, az is jelzi, hogy a különböző ajak alapján a tulajdonosáról különféle – előnyösebb, vagy hátrányosabb – tulajdonságokat feltételeznek: Például a telt ajak már elsőre is szenvedélyes és érzéki személyiség benyomását keltik, akik könnyen csábítanak, és alkalmazzák is a különböző hódító praktikákat. A kerek kicsi ajkúakat odaadó érzelmes személyiségnek vélik, emiatt sokan kedvelik. A széles ajak utalhat határozott és céltudatos egyéniségre, aki nem riad attól vissza, hogy a saját útját járja. Az egyenes vonalú ajakkal rendelkezőkről határozott és tudatos személyiséget feltételeznek, akik ha kell az irányítást és vezetést sem restek magukhoz ragadni.

ajakfeltöltés

Az arc átalakulása, és hatása a megjelenésre

A korral a kollagén termelődés csökkenése miatt az ajkak egyre vékonyodnak, és különböző ráncok jelennek meg körülötte, amelyek egyrészt az életkorunkról árulkodik, másrészt szigorú, szomorkás tekintetet kölcsönöz az arcnak. Összességében az arc elveszti korábbi harmonikus jellegét.

Dúsabb ajkak házilagosan

Amíg az arcbőrünk és az ajkunk fiatal, addig nem kell rögtön nagy dolgokra, szépészeti beavatkozásra költeni ahhoz, hogy az ajkak (átmenetileg) igézőbbek és dúsabbak legyenek. Érdemes először optikai módszerekkel próbálkozni, hiszen a világosabb színek és a magas fényhatás által pár millimétert is javíthatunk a természetes adottságainkon. Például testszínű kontúrceruzával, és ecset segítségével készítsünk finoman egy hamis szájkontúrt, és a kapott vonalat precízen dolgozzuk el. Kombináljuk a rúzsozással, ne maradjon el az ajak hidratálása se. A szájfény felvitelével a dúsabb hatást fokozhatjuk.

Ajakdúsítás orvos esztétikai beavatkozással

A tökéletes, profi smink elkészítéséhez megfelelő alapanyag, kellő rutin, és elegendő idő szükséges. Az ajakfeltöltés jó megoldás azok számára, akik egyrészt belefáradtak a napi sminkrutinba, ugyanakkor műtét nélkül szeretnének tartósan telt és feszes ajkakat. A beavatkozást csak szakképzett orvos végezheti, és csak igen minimális fájdalommal jár. Az eredmény sokáig megmarad, ennek időtartamát azonban személyes adottságaink, például az életkorunk, vagy a bőrszerkezetünk is befolyásolja. Hosszú távon- évente, félévente – érdes a kezelést megismételni.

szájfeltöltés

Milyen feltöltőanyagot használnak a feltöltéshez?

A kezelés során alkalmazott hialuronsav nagyon hasonlít az emberi szervezetben is termelődő természetes hialuronsavhoz. Bizonyos szempontból ugyanaz az előnye, mint a hátránya: egy adott idő múlva saját magától lebomlik, ezért minden olyan kezelést (például ránctalanító kezelést), amelyet hialuronsavval végeznek – a tartós állapot érdekében ismételni szükséges.

Kinek ajánlható az ajaktöltés?

A hialuronsavas feltöltés azok számára is előnyös, akik a száj körüli ráncoktól is szeretnének megszabadulni, vagy akik bizonyos mértékű szájegyenlőtlenséggel, aránytalansággal is rendelkeznek.

Jó tudni, hogy a kezelést minden esetben egy szakorvosi konzultáció előzi meg, ahol a kezelés menetének ismertetésére is sor kerül, valamint az orvos által még esztétikusnak vélt méretben is megegyeznek.