Netflix

A Legjobb Új Netflix Sorozatok

Szabadidő

Sikersorozatokból és folytatásokból 2022-ben és 2021-ben sem volt hiány, így a Netflix & chill-hez idén is számlálhatatlan választás párosul. A már megszokott témákon kívül az utóbbi években végre egyre több eredeti ötlettel is lehetett találkozni- Különösen nagy népszerűségnek örvendenek mostanában a különféle paranormális sorozatok, nyomozós sorozatok, történelmi témájú sorozatok és a valóságshowk. Az Ice Casino csapatánál nekünk jelenleg a listán szereplő 5 sorozat a kedvencünk, melyek között nagyon ismerteket és kevéssé ismerteket egyaránt találhatsz. Nem csak a legnépszerűbb, legfelkapottabb sorozatok lehetnek jók, számos kevéssé ismert sorozat is legalább ennyire szórakoztató és lebilincselő tud lenni. A nyelv szerencsére ma már nem akadály, hiszen minden Netflixes sorozathoz elérhető magyar felirat, sőt egyes kiemelt sorozatokhoz akár magyar szinkron is. Olvass tovább és ismerj meg 5 az elmúlt években indult sorozatot, amelyek joggal érdemelnek figyelmet!

Lockwood & Co.

A paranormális sci-fi és fantasy sorozatok jelenleg a virágkorukat élik, így a Netflix elérkezettnek látta az időt Jonathan Stroud nagysikerű regényének megfilmesítéséhez. A 2023-ban debütált, jelenleg 1 évaddal rendelkező sorozat egy elképzelt világban játszódik, Londonban. Az alkotók által megálmodott világban a szellemvadászat hétköznapi foglalkozásnak számít, amellyel számos profi cég foglalkozik, pont úgy, mint napjainkban a rágcsálóírtással. Ezt a fantáziavilágot ismerhetjük meg a főhős, a tinédzser lány Lucy Carlyle személyében, aki miután számos szellemirtással foglalkozó cég visszautasította, végül egy kizárólag szintén tizenévesekből álló csapatnál talál állást. A szellemvadász trió ezután nyomozásba kezd, hogy megoldjon egy rejtélyt, mivel a gyanú szerint újfajta szellemek jelentek meg a városban, akik halálos balsorsot hoznak az összes emberre, aki csak látja őket. Ha szereted a jópofa, vicces, akciódús, de mégsem véres fantasy sorozatokat, akkor a Locwood & Co neked lett készítve.

Welcome to Eden

Ez a semmiből kirobbanó, egészen egyedi történetet bemutató spanyol sorozat valósággal odaláncolta a nézőket a képernyőhöz, így a rendkívül sikeres első évad után hamarosan a második évad is bemutatásra kerül. A történet főszereplője Zoa, egy átlagos madridi tinédzser, aki egyszerűen csak bulizni szeretne a barátnőjével és népszerű instagram influenszerként meghívást kap egy különleges partira egy privát szigeten. Bár a buli valóban fergetegesnek indul, másnap dolgok hamar kellemetlen fordulatot vesznek, amikor Zoa barátnőjének rejtélyes módon nyoma veszik, majd Zoa nem sokkal később gyanakodni kezd, hogy bár a buli legtöbb résztvevője szabadon elhagyták a szigetet ő és pár társa már soha nem mehet el onnan. Először úgy tűnik, hogy a szigeten élők egyfajta utópisztikus kolóniát alkotnak, amely főleg fiatalokból áll és amelyet a 40-es éveiben járó Astrid és a férje Eric vezetnek. Az idő előrehaladtával azonban ez az utópisztikus kolónia egyre inkább kezd egy disztópikus szektára hasonlítani, Zoa pedig rájön, hogy menekülnie kell.

Wednesday

Az Addams Family legidősebb gyermekeként Wednesday Adams a tinédzserlány a Nevermore Academy iskolában folytatja tanulmányait, miután előző iskolájából furcsa viselkedése miatt eltanácsolták. A Nevermore Academy azonban nem egy átlagos iskola. Ez egy különleges iskola, ahol Wednesday hamarosan felfedezi furcsaságának okát. A lánynak ugyanis természetfeletti képességei vannak. Miután elkezdi megtanulni irányítani a képességeit, egy helyi gyilkosság ügyében kezd el nyomozni. Az első évad a debütálása után már az első héten megdöntötte az adott héten legtöbbet nézett sorozat rekordját a Netflixen, amikor nem kevesebb mint 341 millió órányi nézettséget kalapozott össze alig 7 nap alatt. Jelenleg már a szintén rendkívül népszerű Stranger Things sorozatot megelőzve áll a legtöbbet nézett sorozatoknak járó dobogó első fokán, több, mint 80 országban világszerte.

Vikings: Valhalla

Az északi mitológiát és történelmi legendákat bemutató sorozatok listáját bővíti a Vikings: Valhalla, amely a szintén közönségkedvenc Vikings sorozat befejeződése után indult a Netflixen. A történet közel 1000 évvel ezelőtt, a 11. században játszódik és az északi népi történetek leghíresebb hőseit mutatja be, mint például a legendás felfedező Leif Eriksson és az ambiciózus herceg, Harald Sigurdsson. A sorozatnak immár a második évada fut, amelyben a főszereplőknek komoly nehézségekkel kell szembenéznie és sok ellenségüket is le kell győzniük, ha túl akarják élni a történelemnek ezt az ármánykodással és erőszakkal teli korszakát. Az első évad, valamint a korábbi Vikings sorozat elképesztő látványvilágával, és látványos akciójelentekkel vívta ki a közönség szeretetét, amelyekből a jelenlegi évadban sincs hiány. Ha szereted a skandináv mitológiát, akkor mindenképp érdemes belenézned.

Love Island

A lista végére felfért egy trash valóságshow is, bár ezt értelemszerűen csak azok nézzék, akik nyitottak az efféle műsorokra. A hazai való világnál azért fényévekkel színvonalasabb műsor a már jól ismert valóságshow alapokon nyugszik. Férfiakat és nőket összezárnak egy viszonylag kis helyre, jelen esetben egy szigetre, ahol aztán különféle vetélkedőkben és megmérettetésekben kell résztvenniük, miközben a bezártság miatt akaratlanul is egyre intimebb személyes kapcsolataikat nézők milliói követhetik élőben. Az igazi csavar, hogy más valóságshowkkal ellentétben a Love Islandben tilos minden, ami szex, így az indulatok a részvevők között még a szokásosnál is hamarabban robbannak és nagyobb balhékban végződnek. Közben a játékosok közül persze sokan párt váltanak, valamint a baráti és ellenségi viszonyok is jelentősen átalakulnak az évad közben, így aki balhékkal tűzdelt személyes drámára vágyik, az fel sem fog tudni állni a képernyő elől.