cellulit

A cellulit oka

Szépség

Mi a narancsbőr (cellulit)?

Anyagcserezavar a kötőszövetben. A bőr alatt lévő zsírszövet egyenletlen eloszlása nyirokpangással a zsírszövetben. Zsírból, vízből álló kocsonyaszerű csomók felhalmozódása a bőr kötőszövetében. Helyi vérellátási zavarok pangással a nyirokerekben.

A narancsbőr (cellulit) oka

A legtöbb betegség, így az emésztési túlsúly kialakulása, narancsbőr problémák jó részének hátterében a túl savasodás áll. Létrejöhet helytelen táplálkozás, mozgáshiány, dohányzás, stressz következtében. Ezek nátriumfelesleget okoznak, amely folyadék-felhalmozódáshoz vezet a sejtszövetekben, és ezzel pangást okoz. Ha szervezetünkben túlsúlyba kerül a sav, az egyébként gombostűfejnyi zsírsejtek akár babszem nagyságura is duzzadhatnak. A sejtekben és a sejtek között felgyülemlik a sejtfolyadék, mely sok savat tartalmaz, és megtámadja a sejteket. Máris kialakul a narancsbőr. A máj, a vesék rossz működése, nem megfelelő étkezés, kevés folyadékfelvétel, mozgáshiány, renyhe emésztés ill. székrekedés, rossz vérkeringés okából.

A cellulit okai

A sav-lúg egyensúly ezen zavara nem csak cellulithoz, elzsírosodáshoz és rossz közérzethez vezet, hanem sok súlyos betegségért is felelős.

A zsírsejtek közötti állományban ilyenkor 35-70%-ban toxikus, vagyis mérgező anyagok vannak. A bőr rugalmasságáért felelős elasztin és kollagén rostok a méreganyagok felhalmozódása miatt nem képes megfelelően ellátni feladatát. Ha önmagában a fogyás megindul, viszont a savtalanítás nem, a szervezetben nem hogy csökkenne a toxikus anyagok mennyisége, hanem koncentrációját tekintve még növekszik is. Ez, pedig tovább károsítja a sejteket, amitől a bőr petyhüdtebbé válik és már meglévő narancsbőr állapota is romlik.