ma10kpro3 ózongenerátor

4 lépéses útmutató az apartmanok ózongenerátoros fertőtlenítésére

Vállalkozás

Ahogy melegszik az idő, az emberek is elkezdik tervezni az utazásokat, hosszabb-rövidebb kikapcsolódásokat. Noha bizonyos országokban még mindig utazási korlátozások vannak érvényben a koronavírus miatt, néhány úticél már biztonságos kikapcsolódást tesz lehetővé a feltöltődésre vágyóknak.

Új útitársak

Az elmúlt időszak megreformálta az utazási szokásokat, hiszen hosszú hónapokig le voltak zárva a határok és a belföldi szállások sem fogadtak vendégeket. A koronavírus nemcsak számos szállodát és éttermet hozott válságos egzisztenciális helyzetbe, hanem a kisebb apartmanházak tulajdonosai vagy Airbnb szállásadók is kritikus helyzetbe kerültek. A korlátozások feloldását követően mindenki fokozott óvatossággal indult útnak, olyan új útitársakkal felszerelkezve mint a kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő vagy éppen hordozható ózongenerátor, és a legtöbben a fertőtlenítési eljárásokat figyelembe véve döntenek egy-egy szálláshely mellett. Éppen ezért a különböző vendéglátóipari egységek még most is úgy próbálnak versenyelőnyhöz jutni, hogy megemelik a napi takarítások számát, és sűrűbben fertőtlenítik a közösségi tereket… azonban ez nem minden esetben jelent teljes megoldást a kórokozókkal szemben.

Míg a különböző vegyszerekkel és fertőtlenítőszerekkel a felületi szennyeződések jól takaríthatóak, addig a levegőben szálló, a falak réseiben megbúvó, vagy a különböző textíliák szöveteiben megtelepedő mikroorganizmusokkal szemben teljesen hatástalanok.

A legfőbb segítség: ózongenerátor

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon, amely egyaránt képes semlegesíteni a vírusokat, baktériumokat, gázokat, és méreganyagokat is. Akár már egy kisebb méretű ózongenerátor segítségével, bármilyen zárt környezetben vírusoktól- és baktériumoktól mentes, friss közeget teremthetsz, megfizethető áron.

zongenerátor készülekék

Nemcsak pénzt, de időt, és energiát is spórolhatsz, hiszen nem kell minden vendég távozását követően órákat töltened a megfelelő fertőtlenítéssel és szellőztetéssel; egy jól megválasztott készülék minden felületet a lehető legrövidebb idő alatt, automatikusan fertőtlenít. Mi több, az ózongenerátor által kibocsátott ózongáz a kellemetlen szagokat is semlegesíti, így nem csak mikroorganizmusoktól mentes környezetben, hanem szagmentes lakótérben is fogadhatod a vendégeket.

Biztonságos használat

Ma már a piacon számtalan ózongenerátor közül válogathatsz, de fontos, hogy mindig megbízható forrásból válassz készüléket, és minden esetben tartsd be az ózongenerátor használatára vonatkozó szabályokat! Az ózongenerátor minden élőlényre, köztük az emberi szervezetre is káros hatással bír, így a fertőtlenítési eljárások alkalmával tilos a kezelt területen belül tartózkodni.

Mielőtt elindítod a készüléket, fontos meggyőződni arról is, hogy sem élő növény, sem pedig háziállat nem maradt a szobában. Négy egyszerű lépésben végezheted az apartmanod ózonos fertőtlenítését:

1. Találd meg a megfelelő időt

Mindig szánj megfelelő időt az ózongenerátor használatára, hiszen a helyiség méretétől, valamint szennyezettségétől függő a kezelési idő mértéke is. Lehet elegendő napi 1 órával számolnod, de előfordulhat, hogy egy-egy vendég távozását követően a fertőtlenítés több időt fog igénybe venni.

2. Találd meg a megfelelő helyet

Keress a helyiségen belül egy olyan központi helyet az ózongenerátornak, ahonnan működés közben könnyen be tudja járni az ózongáz a teljes területet. Tedd az asztalra, a konyhapultra, vagy a szekrény polcára, de ennél a lépésnél is tartsd be a biztonsági előírásokat – megfelelő távolságra legyen a függönytől, és más elektronikai eszközöktől.

3. Indítsd el az ózongenerátort

Helyezd áram alá a készüléket és állítsd be rajta a kívánt kezelési időt. Mielőtt elindítanád a készüléket, győződj meg róla, hogy senki nem tartózkodik a szobában, majd a rendelkezésedre álló időn belül te is hagyd el a helyiséget.

4. Szellőztess az ózonos kezelés után

Miután lejárt a kezelési idő, várj minimum harminc percet mielőtt visszatérsz a szobába, hogy a kezelés alatt kibocsátott ózon semlegesítődni tudjon. Szellőztess ki alaposan, mielőtt új vendégeket fogadsz.